Hip en trendy in tijden van crisis?

In tijden van crisis is het niet altijd even gemakkelijk om hip en trendy door het leven te gaan, maar een topontwerper heeft voor elk garderobeprobleem een oplossing.

In het geval van de Designers betekent dit het ontwerp van een Urban All Seasons Outfit : één outfit die je kunt aanpassen naargelang het seizoen en die geïnspireerd is door het stadsleven.

Een authentieke dubbeldekbus brengt de Designers naar verschillende inspirerende plekjes in Antwerpen. Ze bezoeken het Justitiepaleis, wandelen door de binnenstad, ontmoeten toeristen. Aan inspiratiebronnen geen gebrek… De laatste halte is de stoffenwinkel. Daar mag elke Designer 100 euro besteden.

Even contact met de familie

Terug in het atelier mogen de Designers voor het eerst telefoneren met het thuisfront. Voor sommigen is dat een emotionele gebeurtenis. Dirk past voor het aanbod. Hij laat zich door niets of niemand afleiden en werkt gedreven verder. Wanneer het atelier uiteindelijk toch de deuren sluit, is er uitzonderlijk nog even tijd om te kletsen bij enkele glaasjes bubbels. Maar al snel ontstaat er een bikkelharde discussie.

Volgens enkele deelnemers neemt Marco het niet zo nauw met de deadline en rekent hij op de hulp van Dirk om zijn creaties tijdig op de catwalk te krijgen. De groep vindt dat dit niet kan. Zullen Marco en Dirk hier in de toekomst rekening mee houden?

Interviewsessie met Knack Weekend

De volgende dag wacht de groep een nieuwe verrassing. Het lifestylemagazine Knack Weekend wil graag een modereportage wijden aan de Designers en hun All Seasons-creaties. Eén voor één worden ze aan de tand gevoeld door journaliste Elke Lahousse. Tijdens deze interviews tikt de klok echter gewoon verder...
 
Vóór de Designers één dag later hun ‘recessionista’-ontwerpen op de catwalk mogen showen, houdt Knack Weekend een uitgebreide fotoshoot. De modellen moeten daarom eerst gestyled worden. Ook de ontwerpen zelf krijgen hier en daar een specifieke facelift. En daar zijn niet alle Designers even gelukkig mee…

De hamvraag op het einde van de dag is natuurlijk: welke Urban All Seasons Outfit is het meest vernieuwend en kan de jury verrassen? Ditmaal krijgen juryleden Christophe Coppens, Ann Claes en Veerle Windels het gezelschap van Bruno van Gils. Bruno komt uit een geslacht van kleermakers. Zijn grootvader is de man achter de kraagloze Beatles-jasjes. Onder het label ’Café Costume’, maakt hij vandaag ook zelf tijdloze maatpakken die de crisis glansrijk doorstaan.