De eerste voorronde in 'Het Zesde Zintuig'

In elke aflevering volgen we de kandidaten een weekend lang voor, na en uiteraard tijdens de testen. Ze overnachten in een bed & breakfast. Uit elk groepje van vier gaan er slechts twee door naar de laatste zes, de anderen vallen onherroepelijk af.

Die nieuwe groep van zes kandidaten wordt daarna vijf weken lang getest tot er één iemand overblijft. Hij of zij is dan de winnaar van “Het Zesde Zintuig”.

In dit eerste voorronde-weekend wordt het zesde zintuig van Annick, Martine, Kevin en Rozemarijn getest. Zij worden onderworpen aan drie testen.

Voor de eerste proef worden de kandidaten geblinddoekt naar een villa in De Haan gebracht. Bijna 80 jaar geleden kwam Albert Einstein daar onderduiken voor het naziregime in Duitsland. De kandidaten krijgen een omslag met een foto van de wetenschapper en een persoonlijk voorwerp. Aan hen om te achterhalen wie er ooit in de villa woonde.

Na de test worden de kandidaten terug naar de bed & breakfast gebracht. Daar wacht hen een tweede test. Ze moeten, opnieuw geblinddoekt, 5 personen aanvoelen en proberen hun beroep te achterhalen.

Tenslotte brengen we de kandidaten naar een appartement in Oostende. Daar moeten ze de moord op Jessica proberen te reconstrueren.

Meer video's van Archief