De eerste zesde zintuig-proeven

In de 1ste aflevering van dit 3de seizoen draait ‘Het Zesde Zintuig’ volledig rond het grote selectieweekend. Uit de inschrijvingen zijn 25 mensen geselecteerd en uitgenodigd om een weekend lang hun zesde zintuig op de proef te laten stellen.

De eerste dag worden de vrouwen en mannen onderworpen aan twee testen, die ze afleggen in groepjes van 5.

Voor de eerste opdracht worden ze naar de tuin van het kasteel gebracht, waar een man op een kruk zit. Rond hem liggen een aantal voorwerpen en foto’s die zijn unieke verhaal vertellen. De voorwerpen en foto’s zitten in doosjes of omslagen zodat de kandidaten er niets kunnen uit afleiden. Het is aan de kandidaten om aan te voelen dat deze man één van de vijf Belgen is die de zeven hoogste bergen van de wereld heeft beklommen.

Voor de tweede opdracht moeten de kandidaten de band aanvoelen tussen twee collega-verpleegsters die samengewerkt hebben in Haïti na de aardbeving begin dit jaar.

De 20 kandidaten die het best gescoord hebben op deze testen blijven overnachten in het kasteel. Zij worden de volgende dag geconfronteerd met een foto en een voorwerp van een Vlaams slachtoffer van de tsunami, en ze moeten zich inleven in de dramatische kettingbotsing op de E17 uit 1996.

Uiteindelijk blijven na het selectieweekend 12 kandidaten over en zij zullen 8 weken lang strijden om de titel van beste ontwikkelde zintuig van Vlaanderen.