Nog straffere testen

De 'winnaars' van de voorbije 3 weken vormen nu een nieuwe groep van zes kandidaten die gedurende vijf weken verder op de proef gesteld worden tot er één iemand overblijft: de winnaar.

Fort van Eben-Emael

De eerste test speelt zich af in fort Eben-Emael. Dit fort werd net voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd en men achtte het onoverwinnelijk te zijn. Maar in 1940 werd het in een mum van tijd overmeesterd door de Duitsers na een spectaculaire verrassingsaanval. Aan de kandidaten om het tragische verhaal van Eben-Emael te reconstrueren.

Filmfragmenten

Terug in de bed & breakfast wacht er de kandidaten een tweede test. Dit keer moeten ze in duo’s werken en elkaar aanvoelen. Eén iemand van elk duo zal, in een aparte ruimte, 5 zeer bekende filmfragmenten te zien krijgen die een bepaalde emotie uitdrukken: angst (fragment ‘Jurassic Park’), verliefdheid (fragment ‘Titanic’), vreugde (fragment ‘Slumdog Millionare’), woede (fragment Der Untergang’) en verdriet (fragment ‘Armageddon’). Het is aan de andere helft van het duo om aan te voelen welke emotie zijn partner te zien krijgt. Wie ontvanger wordt en wie zender moeten de kandidaten zelf bepalen.

John Massis

De laatste test draait rond de bekendste krachtpatser die Vlaanderen ooit kende: John Massis. De man die ijzer kon plooien met zijn handen en treinen voorttrok met zijn tanden. Zijn verhaal eindigt echter tragisch want Wilfried Morbée (zijn echte naam) kreeg suikerziekte en verloor zijn kracht. Dat maakte hem erg depressief en in 1988 pleegde hij uiteindelijk zelfmoord in zijn huis in Gent.