De spanning stijgt

Vier kandidaten en slechts drie plaatsen in de halve finale, de spanning stijgt. Drie kandidaten hebben duidelijk geen last van de extra druk. Voor één iemand loopt deze kwartfinale echter zwaar mis.

Nieuwe testen
Martine, Johan, Sylvie en Nicole zijn nog in de running voor de titel van het best ontwikkelde zesde zintuig van Vlaanderen. Drie nieuwe testen zullen bepalen wie de drie kandidaten zijn die de halve finale bereiken, en wie er moet afvallen.

Gevechtsduikers
Eerst is er een spectaculaire zoektest in samenwerking met gevechtsduikers van het Belgische leger. De kandidaten moeten een persoonlijk voorwerp opsporen dat zich 10 meter onder het wateroppervlak bevindt.

Executieplaats
Voor de tweede proef worden de kandidaten geblinddoekt naar het militair domein in Hechtel-Eksel gebracht. In 1942 beslist de Duitse bezetter daar een begraafplaats en executieplaats te maken voor verzetsstrijders die tot de doodstraf veroordeeld werden. In totaal werden er meer dan 200 lichamen begraven.

Wielerongeval
Voor de laatste test moeten de kandidaten een fataal wielerongeval in ’t Kuipe reconstrueren. Vier jaar geleden raakte Belgisch kampioen Dimitri De Fauw tijdens de zesdaagse van Gent betrokken bij een zware valpartij. Daarbij kwam de Spaanse renner Isaac Galvez om het leven. Dimitri voelde zich erg schuldig over het voorval en hij werd nooit meer dezelfde. Drie jaar later pleegde hij zelfmoord.