De grote finale met Martine en Nicole

Martine en Nicole; wie van hen scoort het best op de 3 proeven in de finale? Eén van hen krijgt de titel van 'Best ontwikkelde zesde zintuig van Vlaanderen' en de trofee.

Frank Vandenbroucke

De aflevering start in een kasteel in Guigoven, Limburg. Daar moeten de finalisten een foto en 2 persoonlijke voorwerpen van de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke aanvoelen. Zijn beste vriend Nico Mattan luistert achter een scherm mee en zal de kandidaten beoordelen.

Moord in Zutendaal

Daarna worden de finalisten één voor één geblinddoekt naar het Albertkanaal in Zutendaal gebracht. Daar moeten ze de moord en de verdwijning van Didier Lemmens aanvoelen. Hij had in 2006 een vriend een grote som geleend. Maar die had geen intenties om het geld terug te betalen. Hij zag als enige oplossing Didier om het leven te brengen en hij schoot Didier neer met een kogel in het hoofd. Daarna stopte hij het lichaam in Didiers auto en dumpte die in het Albertkanaal. Pas 7 weken later werden het wrak en het lichaam teruggevonden. Kunnen de kandidaten dit verhaal reconstrueren?

Enschede

Na de tweede test worden Nicole en Martine richting Duitsland gebracht. In een bed & breakfast in Münster brengen ze hun laatste 'Zesde Zintuig'-nacht door. De volgende ochtend moet de blinddoek terug op en gaat de roadtrip verder richting Nederland. In Enschede wacht de allerlaatste test van dit derde seizoen. Kunnen Martine en Nicole de enorme explosie in een vuurwerkopslagplaats aanvoelen die tien jaar geleden een hele wijk van de kaart veegde?

Meer video's van Archief