Ze zijn zo lief, meneer!

04/10/2011 - 16:18

Op woensdag 5 oktober 2011 brengt Geert De Bolster een bezoekje aan Christel uit Affligem. Zij is een echte dierenvriend en deelt haar woning met vijf katten en twee honden. Er is echter één probleem: bouvier Konda is niet tuk op katten. In vijf jaar tijd heeft hij er zelfs vijf dood gebeten. De overgebleven katten leven met een constante dreiging. Christel wil voorkomen dat Konda opnieuw toeslaat en moet hem noodgedwongen opsluiten in de kelder. Ze beseft echter dat deze situatie onhoudbaar is en zoekt hulp bij gedragstrainer Geert.

Tamara woont in het Vlaams-Brabantse Leerbeek en is hoogzwanger van een tweeling. Haar dalmatiër Vaga heeft de vervelende gewoonte om letterlijk alles op te eten. De hond is een echte alleseter en speelt zonder enige moeite plastiek, rubber, planten en vijzen naar binnen. Vaga is echter verzot op stoffen en babykleertjes zijn dan ook een gedroomde lunch. Een gewoonte die niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk is. Tamara wil haar baby’s in een veilige omgeving laten opgroeien en schakelt coach Lindsey De Bolster in.

Cindy uit Diepenbeek is gepassioneerd door paarden en jumping. Op een manege in Genk leert ze de paarden al jarenlang om zo hoog mogelijk te springen. Ze neemt haar labrador Bentley overal mee naartoe, maar zijn hyperactieve gedrag begint de spuitgaten uit te lopen. Bentley beseft niet dat hij een gevaarlijk spelletje speelt en daagt de paarden continu uit. Maar ook wanneer Cindy thuis bezoekers over de vloer krijgt, is de labrador niet meer te houden. Hij is overenthousiast en bespringt de gasten, net zoals de paarden, met zijn volle gewicht. Cindy wil vermijden dat haar hond gewond raakt en vraagt David Pithie om raad.

Op woensdag 5 oktober 2011 om 20.45

Ontdek meer over Het zal je Hond maar zijn

Nieuwe fragmenten

Het zal je hond maar zijn programma info

In 'Het zal je Hond maar zijn' gaan professionele gedragstrainers Geert De Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pithie geen uitdaging uit de weg om met moderne en beproefde trainingsmethodes het evenwicht tussen hond en baas te herstellen. Ze gaan hierbij niet alleen uit van het gedrag van de hond, maar ook van de aanpak van de baasjes. Het wangedrag wordt geanalyseerd en systematisch aangepakt, en de baasjes en hun honden worden begeleid tot alle problemen van de baan zijn. Met een nauwkeurig uitgestippeld stappenplan en een flinke dosis geduld trekken Geert, Lindsey, Sofie en David ten strijde. Ze observeren het gedrag van hond en baas en grijpen in wanneer het fout loopt. De training stopt echter niet wanneer de gedragsexperts de deur achter zich dicht trekken. De baasjes krijgen een camera op zak en registreren zelf de vorderingen die hun viervoeter al dan niet maakt. Maar zijn zij zelf ook bereid om hun gedrag bij te schaven in het belang van de hond?