Maak kennis met Zumba, Bonzo, Louis en Rex

Zumba en Bonzo
Silke is zestien. Ze woont met haar moeder Jocelyne in Steenokkerzeel en deelt woning, lief en leed met Zumba en Bonzo, twee franse bulldogs. Aanvankelijk ging alles goed tussen de honden, maar intussen gaat er geen dag voorbij of de twee vliegen mekaar in de haren tot bloedens toe. Silke en Jocelyne zien hun honden doodgraag, maar op deze manier kan het niet verder… Het agressieve gedrag van de honden is niet het enige probleem van Silke en Jocelyne. Ook wandelen is telkens weer een opgave. Bonzo trekt, tuimelt en piept dat het een naam heeft. Silke schaamt zich als ze met haar hondjes de straat op moet en zou dit graag anders zien. Bovendien plassen Zumba en Bonzo alles onder wanneer iemand iets te enthousiast tegen hen praat. Niet alleen de vloer, maar vooral de zetel moet er telkens weer aan geloven. Jocelyne kan niet meer van de honden genieten en denkt erover na om één van hen af te staan. Maar voor toptrainer Geert De Bolster behoort dit niet tot de mogelijkheden. Hij leert Silke en Jocelyne hoe ze het gedrag van hun honden aan de hand van een paar slimme trucs kunnen omzwaaien.

Louis
Hélène woont in een erg rustige en landelijke omgeving in Roosdaal, waar ze een praktijk als schoonheids-specialiste uitbaat in de ouderlijke woning. De rust uit de omgeving wordt echter zwaar verstoord door een kleine hond met een groot probleem: Louis. De chihuahua terroriseert alles en iedereen die hij niet kent. Hij blaft als een bezetene en grijpt elke kans om te bijten. Wanneer Hélènes mama wil ingrijpen, laat Louis zijn tanden zien. Zijn baasje maakt zich niet alleen zorgen om het welzijn van haar klanten, ze is ook bang dat Louis een hartaanval zal krijgen door de opwinding. Voor Hélène is de situatie hopeloos, maar daar denkt gedragstrainer Lindsey De Bolster anders over. Zij merkt op dat Louis doodsbang is en wil ervoor zorgen dat de hond geen paniek meer hoeft te voelen. Aan de hand van beloningsgerichte trainingstechnieken probeert Lindsey weer wat rust te brengen in het gezin.

Rex
Danny is buschauffeur en woont in Willebroek op een eigenhandig gerenoveerde woonboot. Danny heeft een zwak voor Mechelse herders en nam daarom Rex in huis: een prachtige hond, maar wel eentje met streken. Wanneer Danny het huis verlaat om te gaan werken, verandert de schuchtere Rex in een meedogenloze, maar vooral hongerige vandaal. De hele boot moet eraan geloven en de kosten stapelen zich op. Rex breekt kasten af, beschadigt het meubilair en bijt alles kapot. Thuiskomen is voor Danny dan ook een spannend moment, want hij weet nooit welke ravage hij zal aantreffen in de boot. Rex heeft het bovendien niet alleen op het interieur van Danny’s boot begrepen. Ook wanneer hij even alleen in de auto moet zitten, bijt hij alles aan flarden. Bovendien heeft het geen zin om Rex op te sluiten in een bench, want die breekt hij met zijn brute kracht gewoon open. Het mag duidelijk zijn dat Rex niet graag alleen achterblijft. Danny is ten einde raad en hoopt dat hondentrainer David Pithie hem kan helpen. Hij wordt meteen geconfronteerd met de harde waarheid…

Woensdag 14 september 2011 om 20.45 bij vtm