Geert De Bolster

07/09/2011 - 13:21

Geert De Bolster is 46 en heeft meer dan vijfentwintig jaar professionele ervaring in het opvoeden en heropvoeden van honden. Zijn passie voor honden werd het eerst zichtbaar toen hij als kind zijn hond moest afstaan omdat die ongehoorzaam was. Geert nam zich op 16-jarige leeftijd voor dat de geschiedenis zich nooit meer zou herhalen en besloot een professionele training te volgen aan de hondenschool.

Hij verdiepte zich in literatuur over psychologie en gedragstherapie en maakte kennis met de theorieën van Freud en Jung. Stap voor stap begon Geert mensen binnen de hondenschool te helpen bij het oplossen van hun problemen en vanaf 1986 ging hij aan de slag als professioneel hondentrainer. Tien jaar later trok hij naar de Verenigde Staten om extra kennis te vergaren bij de Association Pet Dog Trainers, waar hij een hele nieuwe wereld van technieken leerde kennen die hij vandaag nog dagelijks toepast. Maar Geert is nooit tevreden en blijft zoeken naar andere methoden. Dat en het helpen van mensen geven hem voldoening.

Ontdek meer over Het zal je Hond maar zijn

Nieuwe fragmenten

Het zal je hond maar zijn programma info

In 'Het zal je Hond maar zijn' gaan professionele gedragstrainers Geert De Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pithie geen uitdaging uit de weg om met moderne en beproefde trainingsmethodes het evenwicht tussen hond en baas te herstellen. Ze gaan hierbij niet alleen uit van het gedrag van de hond, maar ook van de aanpak van de baasjes. Het wangedrag wordt geanalyseerd en systematisch aangepakt, en de baasjes en hun honden worden begeleid tot alle problemen van de baan zijn. Met een nauwkeurig uitgestippeld stappenplan en een flinke dosis geduld trekken Geert, Lindsey, Sofie en David ten strijde. Ze observeren het gedrag van hond en baas en grijpen in wanneer het fout loopt. De training stopt echter niet wanneer de gedragsexperts de deur achter zich dicht trekken. De baasjes krijgen een camera op zak en registreren zelf de vorderingen die hun viervoeter al dan niet maakt. Maar zijn zij zelf ook bereid om hun gedrag bij te schaven in het belang van de hond?