De hondentrainers schieten voor de laatste keer te hulp

Deze week trekken Geert De Bolster, Sofie Callens en David Pithie voor de laatste keer dit seizoen op hondenmissie. Ze strijken alledrie neer in de provincie Oost-Vlaanderen, waar drie gezinnen in nood hen met open armen ontvangen.
  
Shana is dertien, woont in Lokeren en is beste maatjes met haar vader Tony en hun border collie Scooby. Het trio trekt er regelmatig op uit voor een stevige wandeling, maar die mondt telkens uit in een gevaarlijke situatie. Tony en Shana wonen aan een drukke expresweg en Scooby springt op naar alle voorbijrijdende auto's en vrachtwagens. Op die manier brengt de hond niet alleen zichzelf, maar ook zijn baasjes in gevaar. Gedragstrainer Geert De Bolster brengt de situatie weer onder controle.
  
Nico uit Beveren is stapelgek op zijn maltezer Ixio. Het hondje heeft echter een vreemd probleem. Telkens wanneer Ixio een andere hond ziet, begint hij te schreeuwen als een varken in levensgevaar. Nico doet er alles aan om zijn hondje te kalmeren, maar de pogingen werpen weinig vruchten af. Sofie Callens ontdekt dat Ixio met een onderliggend trauma worstelt en tracht hem alsnog tot rust te brengen.
  
Kelly en Hilde wonen, net zoals Nico, in Beveren en delen hun woonst met Dréke, Nelleke en Sammeke: twee mopshondjes en een chihuahua. Dréke en Nelleke vliegen elkaar voortdurend in de haren en Sammeke is zo gestresseerd door de situatie dat hij zich afzondert. Vooral wanneer het avondmaal van de honden geserveerd wordt, loopt het steevast fout. David Pithie zoekt een manier om het evenwicht in dit gezin te herstellen.

Woensdag 9 november 2011 om 20.45

Meer video's van Het zal je Hond maar zijn