De hondentrainers schieten voor de laatste keer te hulp

08/11/2011 - 11:48

Deze week trekken Geert De Bolster, Sofie Callens en David Pithie voor de laatste keer dit seizoen op hondenmissie. Ze strijken alledrie neer in de provincie Oost-Vlaanderen, waar drie gezinnen in nood hen met open armen ontvangen.
  
Shana is dertien, woont in Lokeren en is beste maatjes met haar vader Tony en hun border collie Scooby. Het trio trekt er regelmatig op uit voor een stevige wandeling, maar die mondt telkens uit in een gevaarlijke situatie. Tony en Shana wonen aan een drukke expresweg en Scooby springt op naar alle voorbijrijdende auto's en vrachtwagens. Op die manier brengt de hond niet alleen zichzelf, maar ook zijn baasjes in gevaar. Gedragstrainer Geert De Bolster brengt de situatie weer onder controle.
  
Nico uit Beveren is stapelgek op zijn maltezer Ixio. Het hondje heeft echter een vreemd probleem. Telkens wanneer Ixio een andere hond ziet, begint hij te schreeuwen als een varken in levensgevaar. Nico doet er alles aan om zijn hondje te kalmeren, maar de pogingen werpen weinig vruchten af. Sofie Callens ontdekt dat Ixio met een onderliggend trauma worstelt en tracht hem alsnog tot rust te brengen.
  
Kelly en Hilde wonen, net zoals Nico, in Beveren en delen hun woonst met Dréke, Nelleke en Sammeke: twee mopshondjes en een chihuahua. Dréke en Nelleke vliegen elkaar voortdurend in de haren en Sammeke is zo gestresseerd door de situatie dat hij zich afzondert. Vooral wanneer het avondmaal van de honden geserveerd wordt, loopt het steevast fout. David Pithie zoekt een manier om het evenwicht in dit gezin te herstellen.

Woensdag 9 november 2011 om 20.45

Ontdek meer over Het zal je Hond maar zijn

Het zal je hond maar zijn programma info

In 'Het zal je Hond maar zijn' gaan professionele gedragstrainers Geert De Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pithie geen uitdaging uit de weg om met moderne en beproefde trainingsmethodes het evenwicht tussen hond en baas te herstellen. Ze gaan hierbij niet alleen uit van het gedrag van de hond, maar ook van de aanpak van de baasjes. Het wangedrag wordt geanalyseerd en systematisch aangepakt, en de baasjes en hun honden worden begeleid tot alle problemen van de baan zijn. Met een nauwkeurig uitgestippeld stappenplan en een flinke dosis geduld trekken Geert, Lindsey, Sofie en David ten strijde. Ze observeren het gedrag van hond en baas en grijpen in wanneer het fout loopt. De training stopt echter niet wanneer de gedragsexperts de deur achter zich dicht trekken. De baasjes krijgen een camera op zak en registreren zelf de vorderingen die hun viervoeter al dan niet maakt. Maar zijn zij zelf ook bereid om hun gedrag bij te schaven in het belang van de hond?