Een stevige Rottweiler met een bang hartje

18/10/2011 - 15:47

In de zesde aflevering van ‘Het zal je Hond maar zijn’ bijt coach David Pithie de spits af. Hij gaat op bezoek bij Veerle en Cedric uit Sint-Truiden en hun dwergpincher Zina. Zina is een lief hondje met een hoge aaibaarheidsfactor, maar dat stopt wanneer er bezoekers langskomen. Het hondje reageert overenthousiast en wil alle aandacht naar zich toe trekken. Bovendien negeert Zina de bevelen van haar baasje en is ze volledig het noorden kwijt wanneer ze alleen wordt gelaten. En ook wanneer Veerle een wandeling met haar huisdier wil maken, loopt het mis. Veerle en Cedric begrijpen er niets van en roepen de hulp in van David Pithie.
 
Noia is een stevige Rottweiler met een bang hartje. Eenvoudige geluiden zoals die van een printer, een vuilnisbak of een trapladder hebben op haar hetzelfde effect als een kat op een muis. Zelfs het geluid van een winkeltrolley doet Noia afdruipen met de staart tussen de poten. Baasje Davina uit Antwerpen loopt op de toppen van haar tenen om Noia geen schrik aan te jagen, maar de angst neemt alleen maar toe. Gedragstrainer Sofie Callens merkt meteen dat deze hond veel steun nodig heeft...
 
De boerderij van Linda in het landelijke Gingelom heeft veel weg van een dierentuin. De elfjarige Bullterriër Nike heeft er alles om gelukkig te zijn en woont samen met een arsenaal andere dieren. Het probleem is echter dat de hond geen seconde van haar baasje Linda wijkt en panikeert wanneer ze alleen wordt gelaten. Linda denkt te weten wat de oorzaak van Nikes angst is, maar heeft geen oplossing voorhanden. Geert De Bolster leert haar enkele trucjes om het gedrag van haar hond bij te schaven.
 
'Het zal je Hond maar zijn', woensdag 19 oktober 2011 om 20.45

Ontdek meer over Het zal je Hond maar zijn

Nieuwe fragmenten

Het zal je hond maar zijn programma info

In 'Het zal je Hond maar zijn' gaan professionele gedragstrainers Geert De Bolster, zijn dochter Lindsey, Sofie Callens en David Pithie geen uitdaging uit de weg om met moderne en beproefde trainingsmethodes het evenwicht tussen hond en baas te herstellen. Ze gaan hierbij niet alleen uit van het gedrag van de hond, maar ook van de aanpak van de baasjes. Het wangedrag wordt geanalyseerd en systematisch aangepakt, en de baasjes en hun honden worden begeleid tot alle problemen van de baan zijn. Met een nauwkeurig uitgestippeld stappenplan en een flinke dosis geduld trekken Geert, Lindsey, Sofie en David ten strijde. Ze observeren het gedrag van hond en baas en grijpen in wanneer het fout loopt. De training stopt echter niet wanneer de gedragsexperts de deur achter zich dicht trekken. De baasjes krijgen een camera op zak en registreren zelf de vorderingen die hun viervoeter al dan niet maakt. Maar zijn zij zelf ook bereid om hun gedrag bij te schaven in het belang van de hond?