Striemen

19/06/2012 - 10:05

Striae zijn ontsierende paarsrode, zigzaglopende strepen op huiddelen die onder spanning zijn komen te staan door plots uitzetten, bijvoorbeeld borsten, buik, rug, dijen, en bovenbenen. Striae kunnen ontstaan tijdens de groeispurt in de puberteit. De piekleeftijd bij jongens ligt tussen 14 en 20 jaar en bij meisjes tussen 10 en 16 jaar. Op volwassen leeftijd zal 20 tot 70 % van de meisjes op één of andere plaats van het lichaam een striae ontwikkeld hebben, bij jongens gaat het om 6 tot 40 %. Bij 90 % van de zwangeren zal ergens op het lichaam een ‘striem’ zichtbaar zijn.

Meer info:

http://www.medicinfo.nl/%7Bf486c5f8-f1cc-47f9-ac7e-7d31d4d13eca%7D

Ontdek meer over Het Spreekuur

Nieuwe fragmenten

Het spreekuur programma informatie

Een goede gezondheid is van onschatbare waarde, maar vaak niet vanzelfsprekend. Heel wat Vlamingen kampen met medische aandoeningen die hun levenskwaliteit naar beneden halen. Door de rush van het leven, angst voor de diagnose of negatieve ervaringen bij een vorige behandeling stellen ze een consultatie bij de dokter uit, waardoor ze hun gezondheid op het spel zetten.

Daar willen dokters Cathy, Clara en Jan met ‘Het Spreekuur’ verandering in brengen. In dit nieuwe medische magazine openen de artsen de deuren van hun consultatieruimte en behandelen ze een brede waaier van medische aandoeningen. Van overmatig zweten tot voetschimmel, over borstvorming bij mannen tot huidaandoeningen. Samen met – en vooral dankzij – de patiënten doorbreken dokters Cathy, Clara en Jan het taboe rond die vaak voorkomende, vervelende, aanslepende en soms delicate aandoeningen. Medische informatie wordt besproken en behandelingen aangeboden met als doel de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

Maar daar stopt het niet, want ‘Het Spreekuur’ richt haar pijlen ook op preventie en sensibilisering. Zo doorkruisen dokters Cathy, Clara en Jan Vlaanderen om op een luchtige manier alle medische onderwerpen – ook gevoelige – bespreekbaar te maken. Ze delen medische do’s and don’ts en wijzen op het belang van preventief onderzoek. Is je houding op het toilet echt zo belangrijk? En hoe ontspannen vrouwen zich het best tijdens een gynaecologisch onderzoek? Deze antwoorden en nog veel meer kom je te weten in ‘Het Spreekuur’.

Dokters

Extra