Klauwnagel

12/06/2012 - 09:15

Een klauwnagel is een afwijkende groei of vergroeiing van de nagels, meestal ter hoogte van de grote teen. De nagel vertoont groeven en ribbels en heeft een vale geel-bruine kleur, ze zijn vaak verdikt en hebben een gekromde vorm. Ze zijn het gevolg van herhaaldelijke, mineure beschadigingen (bijvoorbeeld bij bij voetballers), of kunnen ontstaan ten gevolge van een chronische infectie, of een afgenomen bloeddoorstroming in de (grote) teen. Ook bij mensen met een ontoereikende nagelhygiëne kan zich een klauwnagel ontwikkelen.

Meer info

http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/otxt/onychogryphosis.htm

http://www.voetverzorging.be/html/voetproblemen2.asp?nummer=70

Ontdek meer over Het Spreekuur

Nieuwe fragmenten

Het spreekuur programma informatie

Een goede gezondheid is van onschatbare waarde, maar vaak niet vanzelfsprekend. Heel wat Vlamingen kampen met medische aandoeningen die hun levenskwaliteit naar beneden halen. Door de rush van het leven, angst voor de diagnose of negatieve ervaringen bij een vorige behandeling stellen ze een consultatie bij de dokter uit, waardoor ze hun gezondheid op het spel zetten.

Daar willen dokters Cathy, Clara en Jan met ‘Het Spreekuur’ verandering in brengen. In dit nieuwe medische magazine openen de artsen de deuren van hun consultatieruimte en behandelen ze een brede waaier van medische aandoeningen. Van overmatig zweten tot voetschimmel, over borstvorming bij mannen tot huidaandoeningen. Samen met – en vooral dankzij – de patiënten doorbreken dokters Cathy, Clara en Jan het taboe rond die vaak voorkomende, vervelende, aanslepende en soms delicate aandoeningen. Medische informatie wordt besproken en behandelingen aangeboden met als doel de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren.

Maar daar stopt het niet, want ‘Het Spreekuur’ richt haar pijlen ook op preventie en sensibilisering. Zo doorkruisen dokters Cathy, Clara en Jan Vlaanderen om op een luchtige manier alle medische onderwerpen – ook gevoelige – bespreekbaar te maken. Ze delen medische do’s and don’ts en wijzen op het belang van preventief onderzoek. Is je houding op het toilet echt zo belangrijk? En hoe ontspannen vrouwen zich het best tijdens een gynaecologisch onderzoek? Deze antwoorden en nog veel meer kom je te weten in ‘Het Spreekuur’.

Dokters

Extra