Vlaming beschouwt zon, zee en strand als de perfecte vakantie

De Vlaming koos voor vakanties met luxe of avontuur, we reizen vol goesting de halve aardbol rond of we verblijven met plezier achter de hoek, als er maar iets te beleven valt. Maar de luxepaarden blijken het te halen van de avonturiers, want een luilekkervakantie met zon, zee en strand staat op 1.

Joyce Van Nimmen begrijpt de keuze van de Vlaming. Het overgrote deel van de vrouwen kiest dan ook resoluut voor een strandvakantie. Nog meer dan op een cruiseschip zorgt de mix van zon, zee en strand voor het ontwaken van de zomerkriebels.Voor Joyce geen rugzak in de bergen of museums bezoeken: 'Rusten, genieten van de zon, lekker bruin naar huis, daar laad je helemaal van op' en daar is de Vlaming het roerend mee eens.

De top 10 van 'Het Perfecte Plaatje: De Perfecte Vakantie' ziet er als volgt uit:
1. De zon, zee en strandvakantie (Joyce Van Nimmen)
2. De wereldreis (Thomas Siffer)
3. De citytrip (Jan Van den Bossche)
4. De kampeervakantie (Stan Van Samang)
5. De safari (Elke Vanelderen)
6. De vakantie in eigen land (Geert Bourgeois)
7. De skivakantie (Robin Janssens)
8. De cruise (Nicole en Hugo)
9. De expeditie (Mathias Coppens)
10. De werkvakantie (Walter Capiau)
   
Vlaanderen heeft gesproken. Na 9 weken weten we hoe het perfecte leven er volgens de gemiddelde Vlaming uit ziet. Zonnen op vakantie, een hond als huisdier, rondrijden met de auto, uitgaan in onze vrije tijd en overdag werken als leerkracht. Wonen in een mooie hoeve met een kindje als Scout, een perfecte man als Bart Peeters en een prachtvrouw als Dina Tersago.