Mieke is 'Het Mooiste Meisje van de Klas'

Lange golvende haren, lange benen, grote ogen, heel vrouwelijk, heel sensueel. Neen, het gaat niet over Brigitte Bardot, maar wel over Mieke, een meisje dat in 1956 in Aarsele wordt geboren en er ontegensprekelijk het mooiste meisje van de klas is.

In de nonnenschool

Mieke is niet alleen bijzonder knap, ze is ook een vrolijk kind en haalt goede punten op de basisschool. Maar dat verandert zodra de jongens bij bosjes beginnen vallen voor haar. Haar moeder grijpt in en stuurt Mieke op internaat in een strenge nonnenschool in Deinze. Op het internaat zijn er geen jongens te bespeuren, al spoken die voortdurend door het hoofd van Mieke.

In het weekend is ze thuis bij haar ouders en hoeft ze geen uniform te dragen, waardoor haar schoonheid nog meer opvalt. Maar Mieke wil meer zien van de wereld dan het West-Vlaamse dorp en trekt naar Brussel om er voor stewardess te studeren.

In Brussel proeft Mieke voor het eerst van het leven. Het duurt dan ook niet lang voor er een man langs haar zijde loopt. De zwartharige Yves rijdt met een sportwagen en verovert haar hart. De twee laten er geen gras over groeien en stappen snel in het huwelijksbootje. In deze periode verdient Mieke de kost als hostess op grote evenementen. Ze krijgt een zoontje met Yves, maar hun geluk blijft niet duren.

Mieke trouwt voor de tweede keer met Roger in 1989. Terwijl ze samen met een vennoot een reisbureau runt, staat Roger aan het hoofd staat van een keten van reisbureaus. Dit geeft het koppel de kans om de wereld rond te reizen. Maar hun geluk is van korte duur, want Roger krijgt kanker. Net voor zijn dood schenkt hij Mieke een boetiek, zodat ze nooit nog iets te kort zal komen.

Na Rogers dood laat ze zijn Rolls Royce oppikken door één van zijn vrienden :  Alberique. Hij wordt uiteindelijk de derde man van Mieke. Samen hebben ze drie penthouses in Brussel, Kortrijk en Knokke.

Staf Coppens zoekt deze knappe bon vivant op en praat met haar over het verleden, het heden en de toekomst.