Maak kennis met Jolie Jacqueline

20/04/2010 - 15:18

De golden sixties, de Rolling Stones, The Beatles en de eerste minirokjes. In deze periode is Jacqueline het mooiste meisje van de klas. Ze is dochter van foorkramers en bloedmooi. Haar bijnaam zegt genoeg : Jolie Jacqueline.

In een woonwagen

In 1951 wordt Jacqueline geboren. Het gezin leeft in een woonwagen en trekt van kermis naar kermis met een kindermolen. Door al dat rondtrekken kan Jacqueline niet naar een gewone dorpsschool. Haar ouders steken haar al op zesjarige leeftijd op internaat in kasteel Het Vurstjen in Evergem, tussen de schipperskinderen. Jacqueline vindt het vreselijk.

Op school valt Jacqueline enkel op door haar schoonheid. Op het internaat heeft ze dan ook nooit een vriendje, maar buiten de school haalt ze haar schade in. Ze spreekt graag af met de jongens in de cinema of op straat.

Kermis

Gelukkig is er ook tante Jacqueline, de zus van haar moeder en ook een kermisvrouw. Het is vooral zij die Jacqueline grootbrengt. Tante Jacqueline is een spraakwaterval en vertelt dat de kleine Jacqueline vanaf haar twee jaar meer tijd bij haar doorbrengt dan bij haar ouders.

Het schattige meisje is graag op de kermis, maar met mensen aanspreken heeft ze het moeilijk. De kermis gaat van generatie op generatie, maar al snel beseft Jacqueline dat zij een andere weg zal inslaan.

Een eigen kapperszaak

Na het internaat gaat ze op leercontract bij de kappers Marie-Henriette en Edmond, een koppel zonder kinderen. Bij ‘madam en meneer’, zoals ze hen noemt, vindt ze de liefde die ze thuis mist. Nu komt haar leven in een stroomversnelling terecht. Op haar zeventiende trouwt ze met Marc en begint ze haar eigen kapperszaak. Al snel volgen de kinderen, misschien wat te snel…

Vandaag ontmoet Staf Coppens Jacqueline op de plaats waar het voor haar allemaal begon : de kermis.

Een straffe dame

In de vijfde aflevering van ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’ blikken we terug op het levensverhaal van deze straffe dame en krijgen we te zien hoe het vandaag met Jacqueline is gesteld.

Ontdek meer over Archief