Lange benen, een mooi kleurtje, prachtige ogen, Christine heeft het!

27/04/2010 - 11:27

Vandaag brengt Staf Coppens het verhaal van de bloedmooie Christine. Ze heeft buitenlandse roots : haar moeder is afkomstig van Nederland en haar vader is een Siciliaan. Die combinatie zorgt voor vuurwerk. Met haar lengte en zuiderse looks is Christine Valenti het mooiste meisje van de klas.

Moeilijk liefdesleven

Christine heeft het allemaal : lange benen, een mooi kleurtje, prachtige ogen, ze is vlot, spontaan, vrolijk. Kortweg, Christine heeft alles in huis om elke jongen op school te doen smelten. Maar ondanks alle mannelijke aandacht die Christine krijgt is haar liefdesleven niet gemakkelijk. Ze leert dan ook op jonge leeftijd dat echte passie heel fijn kan zijn, maar kan ook verdomd veel pijn doen.

In ’77 wordt Christine geboren in Beerse. Haar Italiaanse vader ziet ze weining, omdat die vaak in het buitenland is voor zaken. Haar moeder doet het huishouden en zorgt voor de drie kinderen : Alessandro, Nathalie en het nakomertje Christine.

In de lagere school wordt Christine nog wel eens uitgemaakt voor spaghettivreter, maar in het Mariagaarde Instituut in Westmalle wordt haar zuiderse look een grote troef. Haar lange bruine krullen, haar donkere ogen en volle lippen maken haar zonder enige concurrentie het mooiste meisje van de klas.

Noodlot

Christine is mooi en populair bij de leerlingen, maar minder bij de leerkrachten, want ze is niet op haar mondje gevallen. Thuis wordt ze nauwlettend in het oog gehouden door haar strenge en conservatieve vader, maar dankzij haar buurjongen Kurt mag ze af en toe op stap gaan. Kurt valt op mannen, waardoor de Italiaanse papa meer op zijn gemak is. Op één van die avonden leert Christine Anthony kennen en ze wordt meteen smoorverliefd. Anthony is haar god, maar dan slaat het noodlot toe…

Staf heeft hierover een afspraak met de bekende Dj Tofke, de broer van Anthony. Hij vertelt dat zijn broer en Christine gedurende twee jaar smoorverliefd waren, tot het tragische auto-ongeval van Anthony in Ibiza. Christines wereld stort in na de dood van Anthony en ze stopt met haar studies.

In het zonovergoten Sicilië heeft Staf Coppens een afspraak met Christine. Haar vader kocht er 16 jaar geleden een villa en momenteel is ze er op vakantie. Staf praat er met Christine over de tragische dood van haar grote liefde en met haar familie over de vrouw die ze is geworden.

Ondanks haar grote liefde voor Italië, woont Christine nog steeds in België. Terug thuis spreekt Staf opnieuw met haar af in haar appartement in Antwerpen. Hij spreekt er met haar over haar carrière in de diamantsector en brengt ze terug samen met Joke, haar beste vriendin van weleer. 

Vandaag krijgen we te zien hoe het gaat met deze adembenemende schoonheid in de zesde aflevering van ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’.

Ontdek meer over Archief