Eén van de eerste naaktmodellen

Annick was één van de eerste Vlaamse modellen die naakt in de boekjes stond. Dertig jaar geleden was dit schokkend nieuws voor haar toenmalige klasgenoten. Annick is er niet alleen de mooiste, maar ook de wildste.

Annick wordt in 1959 geboren. Haar vader verongelukt wanneer ze amper vier jaar oud is. Samen met haar broer en zus groeit ze op in de ‘golden sixties’, een zorgeloze tijd waarin alles mogelijk lijkt. Als jong kind is Annick zeker niet de mooiste, ze kijkt zelfs een beetje scheel. Maar vanaf het zesde studiejaar verandert dat en ontpopt ze zich tot een bloedmooi meisje waar ze in Maldegem nog jaren over zullen spreken.

Annick als deugniet

In het koninklijk Atheneum van Maldegem steelt Annick in de jaren ’70 de show. En dat is niet alleen omdat ze knap is, maar ook omdat ze alles durft. Het kattenkwaad lijkt haar in de genen te zitten. Haar beste vriendin sinds de kleutertijd, Carine, vertelt aan Staf hoe ze als pubers bh’s wisselden in de klas of in de bloembakken plasten.  Annick moest alleen in het midden van de speelplaats gaan staan als straf. Maar dat kon haar weinig schelen, want ze maakte van de gelegenheid gebruik om voor de ganse school te zingen. Bart, ook een klasgenoot van weleer, vertelt hoe de jongens mekaar beconcurreerden om de boekentas van Annick te dragen.

Op haar zestiende verandert Annick van school en gaat ze studeren aan de Academie in Gent. Daar ontmoet ze Alain, haar eerste grote liefde. Al snel gaat het jonge koppel samenwonen. Volgens Alain had ze echt aanleg voor tekenen, maar wanneer ze op straat wordt aangesproken om model te worden, neemt haar leven een nieuwe wending.

De eerste stappen als model

Haar eerste opdrachten krijgt ze door haar mooie uiterlijk, maar al snel wordt haar aparte karakter haar grootste troef. De carrière van Nikki neemt een vliegende start en ze wordt een veelgevraagd model. Voor haar studies heeft ze geen tijd meer. Ze brengt nu veel tijd door in Londen en in Amsterdam. Alain verdient een stevige duit bij als dj, maar hij vertelt dat dit nog geen vijfde was van wat Annick verdiende.

Annick kan probleemloos commerciële opdrachten aan, maar ook als het iets speciaals moet zijn wordt zij vaak uitgekozen. En daar blijft het niet bij, want voor de lens gaat Annick helemaal uit de kleren. 

Weer voor de camera

Vandaag heeft Staf Coppens een afspraak met haar onder de Eiffeltoren. Dertig jaar geleden werden de naaktfoto’s van Annick genomen door de toen beginnende fotograaf Jeff Dunas. In 2003 werd hij verkozen tot de beste portretfotograaf ter wereld. Hij heeft heel Hollywood voor zijn lens gehad, maar wanneer Staf de naam Nikki uitspreekt, weet hij meteen over wie het gaat. Jeff vliegt over vanuit L.A. om nog eens foto’s te maken van Nikki.

Het verhaal van Annick zien we in de derde aflevering van Het Mooiste Meisje van De Klas.