An, een absolute beauty

Lange benen, lang blond haar, groene ogen waar jongens in verdrinken en waar meisjes jaloers op zijn. An is niet alleen het mooiste meisje van de klas, maar ook de mooiste van de school. Ze is een absolute beauty.


Verlegen

In ’68 wordt in hartje Gent An geboren. Een prachtig kind met opvallend grote ogen. Ze is de middelste van 3 kinderen met een oudere broer en een jongere zus. De 3 worden door hun vader streng opgevoed. In Ans prille leven is er maar plaats voor 2 zaken: het ballet en de school.

In de plaats van de jongens uit te dagen, is An een beetje verlegen en teruggetrokken. Haar toenmalige klasgenoten getuigen dat ze ondanks haar schoonheid beschaamd door de gangen van de school liep.

An en haar zus Katie hebben een strenge vader, maar ze mogen wel naar de dansschool gaan. Bij de jazzdans ontdekt An dat ze echt talent heeft. In de laatste jaren van de humaniora vindt ze eindelijk wat zelfzekerheid en durft ze het af en toe op te nemen tegen haar strenge vader.

Eredame

De schoonheid van An gaat niet onopgemerkt voorbij en in 1990 wordt ze eredame in de Miss België verkiezing. Dat jaar wordt ze Miss All Nations in Maleisië. An krijgt meteen een job aangeboden bij een Italiaans modellenbureau, maar ze laat deze kans aan haar voorbijgaan… Op haar 18de gaat An Afrikaanse geschiedenis studeren. Ze gaat op kot, maar ook nu gaat ze weinig op stap, want haar vriendje Thierry is enorm jaloers. Door een gebrek aan centen belandt ze dan toch op de catwalk.

Om haar mooie figuur te behouden, doet An aan aerobics. Zo leert ze haar eerste man Walter kennen. In zijn fitnesscentrum gaat An aan de slag. Het duo is succesvol en samen geven ze aerobicslessen in het vtm-programma ‘Goeiemorgen Vlaanderen’. Maar de liefde blijft niet duren en hun wegen scheiden.

Hoe Ans liefdesleven evolueert zien we in de 7de aflevering van ‘Het Mooiste Meisje van de Klas’, waarin An met veel passie praat over haar kinderen.

Zakenvrouw

Het leven is niet altijd even lief geweest voor An, maar toch blijft ze positief ingesteld. Vandaag werkt ze in de mode, niet als model, maar wel als zakenvrouw. Staf Coppens gaat haar opzoeken in Gent voor een hartelijk gesprek.

Meer video's van Archief