Staf en Mathias bereiden zich voor op het tweede seizoen

Goed nieuws voor fans van spectaculaire tests en straffe experimenten, van een vleugje wetenschap en van de broers Coppens. Mathias en Staf stellen hun lichaam opnieuw ter beschikking van de kijker in een tweede seizoen van Het Lichaam van Coppens. Dit betekent dat ze een nieuwe zoektocht openen naar alle mogelijke vragen waar de kijker mee zit én die de broers met hun eigen lijf kunnen beantwoorden. 

In het najaar van 2013 wisten de broers Coppens de VTM-kijker week na week te boeien met hun proefondervindelijke antwoorden op wetenschappelijk getinte vragen van kijkers. Ze zochten de verklaringen met behulp van hun eigen lichaam in tal van spectaculaire tests en straffe experimenten. Waarom word je ziek op een draaimolen? Hoeveel likeurpralines moet je eten om positief te blazen bij een alcoholcontrole? Ben je veilig in een auto als er bliksem op inslaat? Kan je een tand laten trekken onder hypnose? In de zoektocht naar de antwoorden verkenden de broers de limieten van hun lichaam en beleefden ze ondertussen tal van hilarische momenten.

Staf: “Tijdens het eerste seizoen kwamen we te weten dat ons lichaam 0,15 pk telt, bij 11 Beaufort weg waait en dat we het 1 minuut en 9 seconden in ijswater kunnen volhouden. Maar ook dat we – met veel moeite – kunnen ontsnappen uit een zinkende auto, dat het lijf van Mathias van de grond gaat met 12.300 ballonnen én dat hij zat wordt na 13 pralines. Maar we weten nog niet alles en maken ons lichaam met veel plezier klaar voor een tweede seizoen.”

Fris geschoren en vol goede moed roepen Mathias en Staf de kijkers op om hun vragen door te mailen naar hetlichaamvancoppens@vtm.be.