Het jaar van Het Nieuws

Vanuit Los Angeles presenteert Stef Wauters Het Jaar van Het Nieuws, de terugblik van de nieuwsredactie op 2009. Een jaar van véél afscheid: weken voor zijn comeback overleed in Los Angeles de meest herkenbare mens ter wereld, dezelfde dag koos een Vlaamse zangeres uit om uit het leven te stappen, wielrenner Frank Vandenbroucke kwam om in Afrika, bij ons stopte plots het hart van Karel Van Miert …  Felice, Ramses Shaffy, Patrick Swayze, Prins Alexander. 2009 was een dodelijk jaar.

In Dendermonde richtte Kim De Gelder een bloedbad aan in een kinderdagverblijf …. Hij kon snel worden opgepakt. In Brugge ontsnapten topgangsters met een helikopter gehuurd door een jong gangsterliefje. Maar justitie kwam met ontsnappingen in Het Nieuws, en één voor één kwamen verschillende topmagistraten in nauwe schoentjes.
Van Kai Mook tot Lange Wapper, van de triomferende Kim Clijsters tot Silvio Berlusconi, de eerste Europese president en de tranen van Koningin Beatrix. En er waren de culinaire topmomenten op televisie. Heel Vlaanderen weet nu wat de cuisson is en kookt met de besten mee.

Alles wat u van 2009 moet onthouden in Het Jaar van Het Nieuws.

WOENSDAG 30 DECEMBER 2009 OM 21.45
VRIJDAG 1 JANUARI 2010 OM 13.40