Wie past de 'Gouden Schoen'?

Elke voetballer en voetballiefhebber kijkt er reikhalzend naar uit: het jaarlijkse Gala van de Gouden Schoen. Voor de 57e keer wordt de belangrijkste voetbaltrofee uitgereikt aan de beste speler uit de Belgische competitie. Wie gaat er deze keer met de eer lopen?
Het antwoord volgt op 19 januari, tijdens een wervelende show boordevol verrassingen en spektakel.

GOUDEN SCHOEN

Regerend landskampioen Anderlecht schuift boegbeelden Romelu Lukaku en Mbark Boussoufa naar voor als dé topfavorieten voor de Gouden Schoen. Maar ook namen als Carcela, Vossen, El Ghanassy en Vargas duiken op in de vele lijstjes met kandidaten. De spelers zelf geven hun ongezouten mening over de eigen kansen en die van de concurrentie.

BESTE BELG IN HET BUITENLAND

Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Eden Hazard, Nicolas Lombaerts… het is slechts een handvol kandidaten om Thomas Vermaelen op te volgen als Beste Belg in het buitenland. Jaar na jaar spelen steeds meer Belgen een glansrol in topcompetities over de grenzen.
De uitreiking van de trofee voor Beste Belg in het buitenland gebeurt door Bart De Wever en Elio Di Rupo.

 
DE MOOISTE GOAL VAN 2010

Net als alle jaren kiezen de lezers van Het Laatste Nieuws en de bezoekers van hln.be de mooiste goal van het afgelopen jaar.

DE BESTE HAMBURGER VAN BELGIE

Voor de honderdduizenden voetballiefhebbers hoort het verorberen van een hamburger net zo bij hun wekelijks bezoek aan het voetbal als de obligate pils.
Welke van de zestien clubs uit de Jupiler League serveert de beste hamburger ? Elke ploeg stuurde een afgevaardigde naar een neutrale locatie (het Bosuilstadion van Antwerp) en daar bakten de koks in naam van hun club elk één exemplaar.
De jury, bestaande uit culinair specialist Piet Huysentruyt en fastfoodkenner Sergio, velt een deskundig en soms hilarisch oordeel.
De trofee wordt uitgereikt tijdens het gala zelf.

PRINS GABRIEL GAAT VOETBALLEN

Prins Filip en Prinses Mathilde willen hun oudste zoon inschrijven bij een Belgische eersteklasse-club en gaan daarvoor op prospectie.

STROMAE

Dé Belgische muzikale artiest van 2010 was ongetwijfeld Stromae. Naast zijn wereldhit “Alors on dance” brengt hij ook zijn nieuwe single “Je Cours”, die hij voor het Gala van de Gouden Schoen in een speciaal jasje steekt.