Liefde voor muziek? Een tijdrovende obsessie zal je bedoelen...

26/09/2011 - 17:42

De liefde voor muziek overvalt heel wat Vlamingen. Voor sommigen verandert de passie echter in een tijdrovende obsessie. Zo ook voor de 24-jarige Limburger met Italiaanse roots Andrea. Hij woont samen met zijn 22-jarige vriendin Loredana in Heusden, niet ver van de oude koolmijnen. Allebei hebben ze Italiaans bloed door de aderen stromen en dat vertaalt zich in stevige discussies die steeds dezelfde aanleiding hebben: Andrea’s uit de hand gelopen liefde voor muziek.


Loredana heeft het dan ook niet makkelijk. Ze is hoogzwanger van een tweeling, maar Andrea spendeert al zijn aandacht, tijd en geld aan zijn hobby als dj. De toekomstige kinderkamer is een muziekstudio en van grote kuis is geen sprake. Waar kinderbedjes en knuffels moeten komen, staan nu nog versterkers, discobollen, mengpanelen en grote boxen. Voor Loredana is het niet vijf voor, maar vijf na twaalf. Ze wil met een gerust hart kunnen bevallen en doet een beroep op Staf Coppens om orde op zaken te stellen.

Andrea dompelt Staf onder in een snelcursus plaatjes draaien en tracht hem van zijn drijfveer te overtuigen. Hij ziet weliswaar snel in hoe diep de frustraties bij zijn vriendin zitten en beseft dat de emmer aan het overlopen is. Andrea besluit grote beloftes te maken, maar stuit op ongeloof bij Staf en Loredana. Om te bewijzen dat het hem menens is, heeft hij echter nog een emotionele verrassing in petto voor zijn geliefde…

Op dinsdag 27 september 2011 om 20.45

Ontdek meer over Help, mijn man heeft een hobby!

Nieuwe fragmenten