Kevin en zijn vissen

12/09/2011 - 15:30

In de tweede aflevering gaat Staf langs bij Nikita en Kevin uit het West-Vlaamse Vleteren. Kevin vist op karpers en dat is een zeer intensieve, verslavende en tijdrovende hobby. Wachten, wachten en nog eens wachten, dat is waar Kevin zijn dagen mee doorbrengt. Hij besteedt zo veel uren aan het water dat er bijna geen tijd overblijft voor zijn gezin. Het koppel heeft een schat van een dochter Emma, maar nu er een tweede kindje onderweg is, trekt Nikita aan de alarmbel.  

Het doel van een karpervisser bestaat erin zo veel en zo groot mogelijke karpers te vangen. Daarvoor is een flinke dosis geduld, ervaring en kunde nodig. Het vangen van een zo groot mogelijke vis is ook voor Kevin een obsessie geworden. Elke week moet en zal hij zijn record proberen te verbreken, koste wat het kost en desnoods midden in de nacht. Ondertussen staat Nikita alleen in voor de zorg van hun dochter Emma en werkt ze in haar eentje het huishouden bol. Aan de smeekbeden van zijn vrouw, geeft Kevin geen gehoor en daarom roept ze de hulp in van Staf Coppens.

Staf schiet meteen in actie en zoekt Kevin op aan het water. Het wordt echter snel duidelijk dat er voor hem geen vuiltje aan de lucht is. Om zich volledig te kunnen inleven in de passie van Kevin, vergezelt Staf hem tijdens een nachtelijke vistocht. Daar kan hij de hobbyist overtuigen om wat water bij de wijn te doen. En Staf heeft nog een bijzondere verrassing in petto voor het gezin…

 

Dinsdag 13 september 2011 om 20.45

Ontdek meer over Help, mijn man heeft een hobby!

Nieuwe fragmenten