Een stort op zolder

19/09/2011 - 13:36

In de derde aflevering van ‘Help, Mijn Man heeft een Hobby’ haalt Staf Coppens het ‘Alfa Papa Tango’-alfabet van onder het stof. Hij gaat langs bij Veerle en Steven uit Gent, een koppel dat mekaar twintig jaar geleden leerde kennen en intussen trotse ouders zijn van drie kinderen.

Steven is radiozendamateur en probeert met een zelf in elkaar geknutselde zendradio met zoveel mogelijk mensen over de hele wereld contact te leggen. De hobby is echter volledig uit de hand gelopen en daar lijdt het hele gezin onder. Anaïs en Matthias, de jongste kinderen van het koppel, delen samen het bed omdat papa geen tijd heeft om hun kamer in orde te brengen. Ook oma en opa kunnen niet langer komen logeren, want de zolderkamer is overladen met oude elektrische rommel.

Maar wat Veerle nog het ergste vindt, is dat Steven steeds meer minder tijd doorbrengt met zijn gezin. Elke weekavond en in het weekend verdwijnt hij steevast enkele uren in zijn zendkamer. Bovendien neemt Steven zijn zender overal mee naartoe. Veerle ondergaat alles lijdzaam en in stilte, maar diep in haar hart is de emmer aan het overlopen. Staf Coppens tracht het tij te keren, voor het te laat is. Hij zoekt Steven, die in de ether bekend staat als ON4SLB, op in de zendclub en drukt hem met de neus op de feiten.

Dinsdag 20 september 2011 om 20.45

Ontdek meer over Help, mijn man heeft een hobby!

Nieuwe fragmenten