Een moderne, dansgrage oma

Een jonge vrouw wacht op haar liefje ‘met prachtige blauwe ogen’. De twee zijn nog maar 3 maanden samen, maar ze heeft hem al anderhalve maand niet meer gezien aangezien hij om de 6 weken op een baggerschip in Nigeria werkt. De dolverliefde vrouw wacht hem op met een papier waarop ‘peperbolleke’ geschreven staat. Ze had hem een spandoek beloofd maar durfde niet goed…

Wim komt zijn ouders afhalen, die drie weken door de States hebben getrokken. Wim, tweelingbroer Koen en nog een oudere derde broer, waren eigenlijk blij dat ze het huis eens voor hen alleen hadden. Dieter rakelt met Wim nog enkele tweelingverhalen op.

Valerie wordt opgewacht door haar beste vriendin en haar familie. De jonge vrouw trok een half jaar door Australië terwijl ze volgens haar bomma zelfs haar weg niet kan vinden in haar eigen dorp. Thuis wacht Valerie een heerlijk Belgisch buffet, aangezien ze al die maanden heeft overleefd op noedels en cornflakes.

Een Braziliaanse jonge moeder wacht op haar papa die ze twee jaar niet heeft gezien. Hij komt voor het verjaardagsfeestje van zijn 3-jarige kleindochter af en blijft dan een week in België.

Een dansgrage 86-jarige oma wordt uitgewuifd door haar fiere kleinzoon Bas. Sinds ze weduwe werd, reist ze noodgedwongen alleen. Ze trekt naar Berlijn waar ze haar zoon zal bezoeken. Maar voor ze op het vliegtuig stapt, doet ze nog een dansje met Bas in de luchthaven.

Een jonge Jamaicaanse trok voor een maand naar haar familie in de Caraïben om haar vijf maanden oude dochtertje te tonen en om terug op krachten te komen na een zware postnatale depressie. Bij hun thuiskomst in Vlaanderen worden ze opgewacht door de liefhebbende echtgenoot en papa.

'Hello Goodbye', dinsdag 6 juli om 21.15