Het leven stopt niet bij Muco

24/12/2009 - 11:09

Het leven stopt niet bij Muco

De goedlachse Peter is een bijzondere muco-patiënt. Ondanks zijn ziekte doet hij volop aan sport en gaat hij geen enkele sportieve uitdaging uit de weg.

Sterker nog, het is zijn ambitie om elk jaar een sterke sportieve prestatie neer te zetten om zo muco bekender te maken bij het grote publiek en het wetenschappelijk onderzoek te steunen.

Zo liep hij dit jaar al de dodentocht van Bornem en een marathon uit. Boezemvriend Olivier vergezelt en steunt Peter in zijn sportieve uitdagingen. Hij is het ook die een brief schreef naar Hart voor Mekaar om zo Peter een duwtje in de rug te geven bij zijn missie om muco in the picture te zetten én om hem een nieuwe sportieve uitdaging te serveren.

En dus brengt Rani de twee kerels in contact met Rutger Beke, een van de strafste sportmannen van Vlaanderen. Hij stelt voor om Peter en Olivier op drie weken tijd klaar te stomen voor de kwarttriatlon van Mechelen. Een zware opdracht, die het doorzettingsvermogen van de twee vrienden zonder meer op de proef zal stellen.

Ontdek meer over Hart voor Mekaar

Nieuwe fragmenten