Dansen op wielen

Lieve wordt door haar dochter Veerle beloond voor haar inzet voor De Dansende Wielen, de eerste rolstoeldansbeweging in Vlaanderen.

Vierendertig jaar geleden belandde Lieve uit Evergem in een rolstoel. Ze was toen nog maar net bevallen van haar jongste dochter Veerle. Bij de pakken blijven zitten, was geen optie voor Lieve. En omdat ze al van toen ze een klein meisje was van dansen hield, startte ze het rolstoeldansen op in België. Vandaag mag de vereniging De Dansende Wielen vijfentwintig kaarsjes uitblazen en Lieve is er op haar vijfenzestigste nog steeds de drijvende kracht van.

Veerle vindt dit zonder meer straf van haar mama en bundelt de krachten met ‘Hart voor Mekaar’ om Lieve in de bloemetjes te zetten en op een originele manier te verrassen. Een sleutelrol is weggelegd voor Helmut Lotti. Lieve is namelijk een grote fan van de sympathieke zanger en gebruikt graag en vaak zijn muziek bij de optredens met De Dansende Wielen. Maar dansen terwijl Helmut live aan het zingen is, daar kan ze alleen maar van dromen…

Meer video's van Hart voor Mekaar