Nieuwe afleveringen van 'Hart voor Mekaar'

Vanaf woensdag 15 december doorkruisen Rani De Coninck en Birgit van Mol Vlaanderen voor 'Hart voor Mekaar', het feel good-programma waarin gewone maar bijzondere mensen centraal staan.

Klasgenootjes verrassen Fien

De zesde klas van de gemeentelijke basisschool uit Essen gaat volgend jaar naar het middelbaar. Fien is de uitzondering, want zij heeft het syndroom van Down. Ze is er het hart van in dat ze niet mee kan overgaan en haar klasgenootjes denken er net zo over. Daarom hebben zij een brief geschreven naar ‘Hart voor Mekaar’: de meisjes en jongens willen de grote droom van Fien realiseren. Omdat zij geen enkele aflevering van ‘Amika’ mist, willen de kids een ontmoeting regelen met Merel en het paard Amika uit de gelijknamige televisiereeks. Op de laatste dag voor de zomervakantie neemt Birgit Fien mee naar de manege in Kapellen, waar de opnames van ‘Amika’ terug van start zijn gegaan. En ondertussen organiseren de klasgenootjes een dansfeest in de tuin bij Fien thuis. Want het meisje is niet alleen gek van ‘Amika’, ze houdt ook ontzettend veel van dansen.

Naar een brandweerkazerne in New York

Johnny en Bart zijn vrijwilliger bij de brandweer in Diksmuide. Vorig jaar in januari moesten ze uitrukken voor een woningbrand. Maar het ging mis en ze liepen zware verwondingen op. Ondanks de helse pijnen die ze hebben moeten doorstaan en de lange revalidatie draaien Johnny en Bart nu terug mee met de brandweer, maar op hun eigen tempo. Hun collega-brandweermannen vinden dat dit een pluim verdient en bundelen de krachten met ‘Hart voor Mekaar’ om de grote droom van Johnny en Bart te laten uitkomen. Het is immers geen geheim dat de twee kerels er van dromen om een dag te kunnen meedraaien met een groot brandweerkorps. En het liefst één dat al wat heeft meegemaakt. Rani laat zich dit geen twee keer vragen en trakteert de kerels op een verrassingsreis naar New York, waar ze onder andere een van de drukste kazernes in Harlem en het opleidingscentrum van de brandweer van New York bezoeken. Maar ze kunnen ook aan boord gaan van de brandweerboot en bezoeken de restanten van Ground Zero.

Meer video's van Hart voor Mekaar