'Groeten Uit' genomineerd voor Gouden Roos

Het televisieprogramma 'Groeten Uit", waarin een Bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen, de European Broadcasting Union (EBU), bekendgemaakt.

'Groeten uit' is het enige Belgische genomineerde programma. Het maakt kans op de Gouden Roos in de categorie "reality & factual entertainment". Daarin neemt het het op tegen twee Britse en een Australisch programma.

In 'Groeten uit' keerde telkens een bekende vlaming terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Zo belandde Staf Coppens met zijn gezin in de jaren negentig, terwijl Erik Goossens samen met zijn gezin de jaren zeventig herbeleefde. Ook Herman Verbruggen en Sven De Ridder dompelden zich met hun gezin onder in het verleden.

Er komt overigens een tweede seizoen van 'Groeten Uit'. Het zal in het najaar te zien zijn op vtm. Namen van deelnemende BV's kan hij nog niet noemen.

De Rose d'Or Awards worden op 19 september uitgereikt in Berlijn. In totaal zijn veertig tv-programma's genomineerd in tien categorieën.