'Groeten Uit' genomineerd voor Gouden Roos

22/08/2017 - 09:48

Het televisieprogramma 'Groeten Uit", waarin een Bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen, de European Broadcasting Union (EBU), bekendgemaakt.

'Groeten uit' is het enige Belgische genomineerde programma. Het maakt kans op de Gouden Roos in de categorie "reality & factual entertainment". Daarin neemt het het op tegen twee Britse en een Australisch programma.

In 'Groeten uit' keerde telkens een bekende vlaming terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Zo belandde Staf Coppens met zijn gezin in de jaren negentig, terwijl Erik Goossens samen met zijn gezin de jaren zeventig herbeleefde. Ook Herman Verbruggen en Sven De Ridder dompelden zich met hun gezin onder in het verleden.

Er komt overigens een tweede seizoen van 'Groeten Uit'. Het zal in het najaar te zien zijn op vtm. Namen van deelnemende BV's kan hij nog niet noemen.

De Rose d'Or Awards worden op 19 september uitgereikt in Berlijn. In totaal zijn veertig tv-programma's genomineerd in tien categorieën.

Ontdek meer over Groeten uit

Nieuwe fragmenten

over 'Groeten Uit'

 

“Geuren, muziek, smaken en kleuren: alles kwam terug. Voor Els en ik een melancholie, voor de kinderen een totaal nieuwe wereld.” - Kürt Rogiers

 

In 1983 was Kürt Rogiers 12 jaar. Even oud als zijn oudste dochter Lola nu. Als Kürt iets wilde opzoeken, was er de Winkler Prins Encyclopedie. En films, die zag hij op een VHS cassette. Samen met zijn vrouw en dochters is Kürt één van de bv's die een weekend lang leeft zoals toen voor een nieuwe reeks Groeten uit. Het nostalgisch programma vol verrassingen was één van de grote hits van het voorjaar en kreeg zopas een nominatie voor de Gouden Roos, één van de belangrijkste Europese tv-prijzen. 

 

Andere programma's