'Groeten Uit' genomineerd voor Gouden Roos

22/08/2017 - 09:48

Het televisieprogramma 'Groeten Uit", waarin een Bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft de organisatie van de tv-prijzen, de European Broadcasting Union (EBU), bekendgemaakt.

'Groeten uit' is het enige Belgische genomineerde programma. Het maakt kans op de Gouden Roos in de categorie "reality & factual entertainment". Daarin neemt het het op tegen twee Britse en een Australisch programma.

In 'Groeten uit' keerde telkens een bekende vlaming terug naar het jaar waarin hij of zij 12 was. Zo belandde Staf Coppens met zijn gezin in de jaren negentig, terwijl Erik Goossens samen met zijn gezin de jaren zeventig herbeleefde. Ook Herman Verbruggen en Sven De Ridder dompelden zich met hun gezin onder in het verleden.

Er komt overigens een tweede seizoen van 'Groeten Uit'. Het zal in het najaar te zien zijn op vtm. Namen van deelnemende BV's kan hij nog niet noemen.

De Rose d'Or Awards worden op 19 september uitgereikt in Berlijn. In totaal zijn veertig tv-programma's genomineerd in tien categorieën.

Ontdek meer over Groeten uit

Nieuwe fragmenten

over 'Groeten Uit'

1989 was niet alleen het jaar waarin de Berlijnse Muur ten val en VTM van de grond kwam. Het was ook het jaar waarin Kelly Pfaff 12 jaar oud was. Met de Range Rover waarmee de Pfaff's toen over de Vlaamse wegen tuften, rijden Kelly, Sam, dochter Shania en zoon Kenji terug in de tijd. De eerste kennismaking met hun huis-voor-een-weekend roept heel wat herinneringen op. Ook de kledij van toen zorgt voor bizarre taferelen. En wat vinden Shania en Kenji van de tv-programma's die hun ouders in 1989 in de ban hielden en de muziek waar ze naar luisterden? Was vroeger écht alles beter?