Op zoek naar een verborgen tuin

Tuinarchitect Jean Vanhoof neemt gastheer Koen De Bouw mee naar een unieke landschappelijke tuin die verborgen ligt achter hectaren tomatenserres aan de oostelijke rand van Antwerpen.

De eigenaar creƫerde er een vijverlandschap met hoge heuvels en dalen. Hij maakte op een briljante manier gebruik van bladtinten en schilderde op die wijze dit landschap als het ware met de schop. Koen en Jean staan in bewondering voor wilde appelbomen. Ze planten een laat uitlopende hortensia in een schaduwrijk gedeelte van de tuin, leggen uit waarom je graszoden moet verwijderen alvorens je een tuingedeelte ophoogt en bestrijden met feromoonvallen en lijmbanden de paardenkastanjemineermot die ook in deze prachtige tuin toeslaat.

Tuinarchitect Timothy Cools is op bezoek in de museumtuin van zijn bekende collega Guido Spruyt die meer dan dertig jaar lang allerlei bomen in mooie vormen snoeit en gewasbeschermingsspecialist Laurent Bernaerts verjaagt mierennesten uit het gazon. Boomkweker Wim Houtmeyers van zijn kant versmalt gedurfd een taxushaag en plant schaduwplanten uit onder opgesnoeide krentenboompjes in een aflevering van Groene Vingers die doet dromen en tegelijk heel praktisch is