In Goede Aarde

Jean neemt een kijkje in de tuin van Frans Geijsels, zijn privétuin is het visitekaartje van zijn kwekerij 'In Goede Aarde'.

Frans legt uit wat de filosofie achter zijn tuin is: waarom hij zich beperkt heeft in het aantal soorten, waarom sommige soorten wel en andere niet gebruikt werden en waarom hij geen echte verzamelaar is geworden.

In zijn kwekerij is het aantal soorten beperkt omdat daar de filosofie is: de juiste plant op de juiste plaats. Hoe is de situatie van de grond? Staan ze ook echt 'In Goede Aarde', zoals de naam van de kwekerij doet vermoeden?

Frans ziet de tuin als een stuk natuur waarin de wetten en de cyclus van leven en dood, net zoals in de vrije natuur, gelden. Hij houdt van de melancholie van de herfst, de schoonheid van het vergankelijke.

Hij blijft experimenteren tot hij de ideale borderplanten gevonden heeft. En rond zijn vijver staan een aangal hoge planten, een echt wild stukje. Dat dient als schuilplaats en uitvalsbasis van allerlei nuttige insecten, amfibieën en zoogdieren, die het ongedierte in de tuin bestrijden.

Gaura
Aster novae-angliae ‘Septemberrubin’
Calamagrostis brachytricha (Diamantgras)
Calamintha nepeta ‘White Cloud’ (Steentijm)
Pennisetum alopecuroides ‘Japonicum’ (Lampenpoetsersgras)

Info:

kwekerij In Goede Aarde
Frans en Franny Geijsels
Kapitalendam 7
4522 PT-Biervliet
Nederland
tel +31-115/ 50 23 01
info@kwekerij-ingoedeaarde.nl

Jean Vanhoof
www.zwemvijver.be