Culinaire kruiden

31/08/2010 - 13:39

Wim Houtmeyers gaat op bezoek bij Wim Maes van Cook and Herb. Hij gaat er uitzoeken hoe en waarom een jonge man aan zo’n gespecialiseerde kruidenkwekerij begint.
Daarnaast ontdekt hij er de Agastachemexicana, een zusje van de dropplant.

Oregano's

Hij leert dat er waarschijnlijk wel honderden soorten oregano’s zijn, uit Zuid-Europa, uit Zuid-Amerika… Oregano is de peper onder de verse tuinkruiden. Wim Maes gaat ook zelf op zoek naar nieuwe pittige smaken, zoals de Oregano vulgare ‘Noah’.

Wie dacht dat hij met pepermunt, basilicum, marjolein en peterselie al een heuse kruidentuin had, maakt kennis met nog een aantal andere kruiden, de Lippa types (citoenverbena in zes geuren), het oesterblad, Mertensiamaritinum, verschillende soorten Andesknollen …
Cook and Herb, een belevenis voor neus en smaakpapillen.

Zanthoxylum piperitum (Sechuanpeper)
Toona sinensis (Toona)
Lippia citriodora (Citroenverbena)
Agastache foeniculum (Dropplant)
Agastache aurantiaca
Agastasch mexicana ‘Cana’

Info:

Cook and Herb
Wim Maes
Vijfhoeklaan 7
2960 Brecht (Sint-Job in ’t Goor)
0478/ 50 24 04
0486/ 93 91 23
www.cookandherb.be

Wim Houtmeyers
boomkweker
www.houtmeyers.be

Ontdek meer over Archief