Bed & Breakfast

Timothy gaat in het hartje van het historisch centrum van Gent op bezoek bij Mia in de bed & breakfast die ze al 8 jaar met haar man openhoudt in een prachtig gerenoveerde woning.

De bezoekers worden er zowel op cultureel, cullinair, als op tuingebied verwend. Want ze hebben er een heel gezellige stadstuin.

De gasten moeten zich op hun gemak voelen, zo ook in de ommuurde stadstuin. Mia had het tuinconcept al onmiddellijk in haar hoofd en heeft het nadien samen met een tuinarchitect uitgewerkt. De tuin is klein en door met kamers te werken krijg je niet onmiddellijk de hele tuin te zien. Door de doorkijkvensters in de klimop wordt de interesse eerst opgewekt en wil je meer van de tuin ontdekken. En het creeërt ook privacy.

De prachtige vijver werkt als afscheiding tussen de 2 terrassen. Hij werkt rustgevend en is verfrissend in de zomer. Ook de kleur van het Corten-staal, een metaallegering met een typische bruine roestkleur die ontstaat door de oxidatie, combineert heel mooi met het groen van de planten. 

Het concept van de tuin omvat de 4 oerelementen. Vuur en water, aarde en lucht.

Info:

Mia Ackaert
Bed & Breakfast “Chambre Plus”
Hoogpoort 31, 9000 Gent
www.chambreplus.be

Timothy Cools
Tuinarchitect
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerken
0486/ 75 67 67
www.tuinarchitectengroep-eco.be