Watertuin Keerbergen

Aan het meer van Keerbergen heeft tuinarchitect Michel Pauwels een strakke watertuin gemaakt. De passies van de eigenaar, kunst en water,  heeft hij hier samengebracht in een uniek ontwerp.

Wanneer je de voortuin betreed, merk je nog niets van de watertuin. De kernwoorden hier zijn postmodernisme en ecologie. De strakke hagen staan sterk in contrast met het kronkelende paadje, de oude eiken contrasteren met de jonge appelbomen. De natuur krijgt hier de vrije loop. Zo zorgt het mos in het gras voor een prachtige goudgroene glans.

Toch komt de overgang naar de achtertuin niet bruusk. Het zwierige paadje verwijst al subtiel naar een meanderende waterstroom. De gebruikte materialen worden ook steeds bruter en natuurlijker naarmate je de achtertuin nadert.

Eens je het huis omloopt, zorgt Michel voor een perfect samenspel tussen het aangelegde en de natuur. Het omliggende meer van Keerbergen lijkt weliswaar te ontspruiten uit het huis.

Het water staat tot aan het huis en loopt zelfs door tot binnen.

De waterpartijen bevinden zich op verschillende niveaus, die door een vloeiwand in verbinding staan met elkaar. Zo kunnen de eigenaars vanuit verschillende oogpunten van dit fantastische uitzicht genieten. Het zicht is ook constant anders: de reflecties van het licht veranderen voortdurend, de wind zorgt telkens voor verschillende rimpelingen in het water. Er is altijd een wisselend spel tussen licht, water en wind.

Beplanting is hier, op enkele natuurlijke grassen na, vrijwel onbestaande. Door de vissen is er echter geen gebrek aan kleur. Ook de kunstornamenten die de kunstminnende eigenaar zelf aanbracht, zijn echte blikvangers.

 

Meer info?

www.pauwelsontwerp.be

Ontwerpbureau Pauwels NV
Mercatorpad 5
3000 Leuven