Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Vivimus

Struiken geven volume aan een border en kunnen perfect in het najaar aangeplant worden. Jean gaat daarom aan de slag! Allereerst maakt hij een plantgat, dubbel zo groot als de pot waar de struik in zit. Als je een struik aankoopt, dan zitten de wortels echt  opgesloten in een pot. Meestal zijn ze op de kwekerij al tot tegen de wand aangegroeid, en hebben ze het meeste voedsel dat in de pot aanwezig was al opgebruikt! Nu is het wel belangrijk dat je deze wortelkluit wat open werkt, zodat de nieuwe wortels die zullen ontstaan na het planten, goed naar buiten groeien, naar de volle grond toe.

Jonge planten die moet je vertroetelen. Jean doet  dat met een bodemverbeterende humus die speciaal werd samengesteld voor het aanplanten van sierstruiken, hagen, buxus, bomen en bloemen.

In de bodem van je tuin leven miljoenen kleine organismen leven die heel belangrijk zijn voor de gezondheid van de grond, wel, met een bodemverbeteraar geef je dat bodemleven een geweldige ‘boost’, zodat je een gezonde bodem krijgt die je jonge planten meteen alles geeft wat ze nodig hebben. Je mengt, voor het beste resultaat,  2 delen bodemverbeteraar met één deel uitgegraven grond, zo:.....Daarvan maak je op de bodem van het plantgat een flinke laag. Deze methode heet 'plantputmethode' en garandeert gezonde groei van nieuwe planten in de tuin. Door een flinke hoeveelheid water te geven komen in de bodem kleine deeltjes humus tegen de wortels aankleven, waardoor deze meteen zullen ‘aanslaan’ en verder groeien. In de lente zullen ze vol levenskracht uitlopen. Goed begonnen is half gewonnen, ook in je tuin!