Versterken van planten - lavameel

Net als wij hebben planten ook behoefte aan voeding. Om hun weerstand te versterken hebben planten allerlei mineralen en vitaminen nodig. We noemen deze plantenvitaminen 'sporenelementen': silicium, koper, zink, ijzer,... Je planten worden er steviger van, en ze zijn beter bestand tegen allerlei ziektes.

Lavameel is een veilig biologisch product om planten te voorzien van al deze elementen. En het is opnieuw zo’n ouderwets maar efficiënt middel! Je zou het gewoon op de bodem kunnen uitstrooien, maar als je het verstuift over je planten is het resultaat nog beter. Ideaal daarvoor is om een poederverstuiver (eens soort van blaasbalg) te gebruiken...

Het meel kruipt dan in de fijnste poriën van het blad en de sporenelementen die erin zitten worden zo gemakkelijk door de planten opgenomen. Ook tegen schimmelziekten werkt lavameel goed door het uitdrogende effect en het bestrijdt zelfs indirect schadelijke insecten en bladluizen en –vlooien.

Je kan lavameel in de siertuin gebruiken op zuurminnende planten zoals azalea en rododendrons, maar ook rozen en buxus worden sterker na een bestuiving met lavameel. In de groententuin kan je het gebruiken voor je prei, ajuin, wortels… Je planten zullen minder snel ziek worden en mooier bloeien!