Van droom naar tuin - Wim & Leila

16/04/2011 - 09:30

Wim en Leila hebben een klein driehoekige tuin waar ze niet meteen raad mee weten. Het terras is al aangelegd, maar nu zijn ze nog op zoek naar ideeën voor de rest van de tuin. Tussen het terras en de tuin is er een hoogteverschil van 1 meter. Om dit te overbruggen, voorziet Timothy twee trappen waarvan de treden worden verlicht met kleine spotjes.

De grote terrasmuur schildert Timothy in een leuk kleurtje en aangezien Wim & Leila in de hoppestreek wonen, wordt er een hopplant tegen de terrasmuur geplaatst. Tegen de muur, beneden in de tuin komt een terras in tropisch hardhout. Daarin kan een jacuzzi verwerkt worden. Daarnaast is er nog plaats voor twee ligzetels, een tuintapijt en drie kubusvormige lichtpunten. Tussen en naast de terrastrappen komen buxushagen en planten zoals sedum, hydrangea en verschillende siergrassen.

De andere zijde van de tuin wordt afgeschermd door houten panelen. In het verlengde komt een haag, zodat je geen ingesloten gevoel krijgt. Taxushagen vormen driehoekige plantvakken. Hoge heesters zorgen voor extra privacy en rode tulpen geven wat kleur in het voorjaar. Helemaal achteraan bevindt zich nog een terras. Zeteltjes en lichtkubussen maken er een loungeplek van. En zitplaats achteraan heeft het voordeel dat je de tuin eens vanuit een ander perspectief kan bekijken.

Ontdek meer over Archief