Van droom naar tuin - Tom & Katelijn

Tom en Katelijn zijn op zoek naar een natuurlijke tuin met veel kleuren en geuren waarin Tom met zijn groene vingers en hun hond Lucca zich kunnen uitleven. De tuin is opgebouwd rond een centrale zicht-as doorheen de hele tuin. Langsheen die as komen we achtereenvolgens vier verschillende tuinkamers tegen.

Een eerste tuinkamer bevindt zich nabij de uitbouw van de keuken. Een groot terras in blauwe hardsteen flankeert de achtergevel, groot genoeg voor een eettafel, bloempotten en eventueel andere tuindecoratie. Aan de zijkant van het terras, in het verlengde van de oprit komt een ondiepe waterpartij ingekleed in een schaduwborder. De schaduw wordt gecreëerd door de houten wand die achter de vijver ligt. De wand scheidt de oprit van de achtertuin en zorgt tevens voor privacy ten opzichte van de buren. In de wand is natuurlijk een deur voorzien zodat de tuin van buitenaf toegankelijk blijft. In het verlengde van het terras ligt een ruime graspartij met twee plantenborders met veel kleur en geur.

Via het eerste gazon komen we in een tweede tuinkamer terecht. Deze is afgesloten door taxushagen  zodanig dat we echt een kamergevoel krijgen. Centraal ligt een hardhouten zonneterras.

Voorbij de tweede tuinkamer ligt de speelkamer voor Lucca. Een ruim gazon waar hij kan ravotten en spelen. Achteraan het gazon staat een nieuw tuinhuis in cottagestijl.

Voorbij het tuinhuis is Tom zijn domein. Aan de linkerzijde is er plaats voor een ruime moestuin, aan de andere zijde is er een ruimte voorzien voor kippen. Helemaal achteraan in de tuin is er nog plaats voor een kleine boomgaard.