Van droom naar tuin - Thierry & Taïs

Thierry en Taïs hebben een tuin in een nogal onconventionele vorm, de tuin loopt rondom rond het huis, maar is overal maar een vijftal meter breed. Maar ook hier biedt tuinarchitect Timothy oplossingen. 

In de voortuin zou Timothy vier plantenperken aanleggen. Buxushagen vormen vierkanten, waarbinnen siergrassen kunnen staan. Tussen de perkjes komen paadjes met grind. Het huis is 70 cm hoger gelegen dan de straat. Een keerwand uit beton of blauwe hardsteen kan het hoogteverschil overbruggen.

De muur van de buurman ziet er nu niet erg fraai uit. Het koppel wou hier graag planten tegen plaatsen. Maar planten tussen een muur en een oprit zullen niet zo goed groeien. Schermen zijn dus een betere oplossing. Een vrij nieuw materiaal hiervoor is kokosvezel. Een goed alternatief voor de houten schermen. De oprit bestaat uit grote betonnen tegels.

Een hoog bamboemassief sluit de zijtuin af van de straatkant. Zomer en winter kunnen Thierry en Taïs hier van de nodige rust genieten. Er zijn twee plantenperken aanwezig die in twee verdeeld worden door een muur. Achteraan staan een aantal hogere struiken, zoals fatsia japonica, hydrangea en ‘Limelight’. Op de voorgrond worden kleurrijke planten voorzien zoals caryopteris, lavendel en perovskia.

De zon bereikt de achtertuin bijna niet. De schaduwminnende planten hebben het hier dus naar hun zin. Twee lange borders bieden plaats voor hosta’s, rodgersia, cimicifuga en varens. Ertussen staan buxusblokken. Omdat het uiteraard ook handig is rustig door de tuin te kunnen wandelen, ligt er tussen de borders een lang pad.