Van droom naar tuin - Stijn & Nathalie

18/10/2011 - 13:35

Stijn en Nathalie kochten enkele jaren geleden een stijlvolle woning in de Leuvense rand. Helaas is er nog geen sprake van een bijhorende stijlvolle tuin. Om dit probleem op te lossen doen Stijn en Nathalie beroep op onze tuinarchitect Timothy.

Over de voortuin was het koppel best tevreden, maar Timothy besluit hem toch nog nét iets aantrekkelijker te maken. Langs de parkeerplaatsen plaatst Timothy een boom die ervoor zal zorgen dat de auto's wat schaduw krijgen en niet in de volle zon staan. Aan de rechterzijde van de voortuin plant hij een boomgaard aan van zes fruitbomen. Om in de stijl van de woning te blijven wordt er een oud ijzeren hekwerk voorzien dat zorgt voor een doorgang van de voortuin naar de achtertuin.

In de achtertuin voorziet Timothy grenzend aan het huis een ruim terras in blauwe hardsteentegels. Met in het verlengde een rechthoekige zwemvijver. Het filtergedeelte met waterzuiverende planten komt links van de terrasruimte. Een witte plantenborder daarnaast maakt het geheel af.

Iets verder in de tuin komen we een tweede terrasruimte tegen, ditmaal in tropisch hardhout. Dit terras kan overdekt worden met een 'shades'-systeem. Dit zijn horizontale lamellen die open en toe gaan.

Timothy kiest ervoor om in deze tuin te werken met een sterke lijnenstructuur die hij accentueert met een blokkenspel van taxus. Deze wintergroene blokken zullen het hele jaar door de ruggengraat van de tuin vormen.

Aan de zijkant van het huis vindt Stijn zijn gevraagde petanquebaan terug. Voor Nathalie is er hier een kleurrijke bloemenborder voorzien.

Ontdek meer over Archief