Van droom naar tuin - Kay en Yasmine

01/10/2011 - 11:43

Kay en Yasmine hebben een vrij ruime tuin, maar echt gezellig is hij niet. Hier moet dringend verandering in komen en daarom wordt onze tuinarchitect Timothy ingeschakeld. 

Timothy begint met de terrasruimte aan het huis op te knappen, hij creëert hier plantenbakken in drie niveaus om het geheel gezelliger te maken. De eigenlijke tuin ligt iets hoger en is bereikbaar via een stenen trap. Kay en Yasmine wilden graag een beek in de tuin en die voorziet Timothy in het eerste gedeelte van de tuin. De beek mondt uit in een kleine rotstuin, die op zijn beurt leidt naar een tweede terrasruimte. Deze ruimte wordt afgewerkt met een haagstructuur in een cirkelsegment. Knus tussen de beplanting kan het koppel hier genieten van een aperitiefje. 

Via een bosje van hoge bamboes kom je in de volgende ruimte terecht waar we een jacuzzi ontdekken.  Rondom de jacuzzi plaatst Timothy een verharding in leisteen gecombineerd met siergrind.   

Nabij de bron van de beekloop komen we in een groene buffer terecht van vaste planten en bloeiende heesters. In deze hoek krijgt het tuinhuis een plaats met ervoor een open gazonruimte waar de kinderen zich kunnen uitleven en hun trampoline kunnen plaatsen. 

Achteraan in de tuin is er ook nog een derde terrasruimte, waar de ouders lekker kunnen loungen of met vrienden kunnen genieten van een barbecue. 

En tenslotte ligt er centraal in de tuin een cirkelvormige bloementuin die voor de nodige geur en kleur zal zorgen. 

Het kostenplaatje van deze tuin komt op 45 000 euro, exclusief de jacuzzi. 

Ontdek meer over Archief