Van droom naar tuin: Joris & Kelly

Deze week trekt onze tuinarchitect Timothy naar het Mechelse Terhagen. Daar wonen Joris en Kelly sinds enkele jaren in een oude rijwoning die ze volop aan het renoveren zijn. Aan het huis grenst een klein vierkantig tuintje dat ze tegen deze zomer graag zouden opknappen.

Timothy slaagt er hierin om op de toch kleine oppervlakte een strakke gezellige tuin te creëren.

Aan het huis grenst een ruim terras, in blauwe hardsteen tegels van 60x60cm, waar plaats is voor een achttal personen.Ingewerkt in het terras is een verhoogde waterpartij voorzien. Deze waterpartij kan de eerste jaren gebruikt worden als zandbak voor het zoontje van het gezin. Rechts van de zandbak is op dezelfde hoogte een plantenbak voorzien, die achteraf wanneer de bak een vijver wordt, omgevormd kan worden tot een waterkanaal met een waterspuwer. Het andere gedeelte blijft plantenbak.

Links op het terras zijn er drie grote plantbakken voorzien van 1m op 1m in witte kunststof. De plantbakken worden verder in de tuin herhaald door twee blokken in buxus en tussen deze beide een grote zitblok in een schuimmateriaal.

Aan de linkerzijde van de tuin is een lage haag aangeplant (dit kan in Taxus baccata of Buxus macrophylla).

Helemaal achteraan is een hoge tuinkast voorzien. Hierin kunnen vuilnisbakken, grasmaaier en tuinmeubilair opgeborgen worden. Als de kast gesloten is, is het een mooie strakke wand.

Het achterste gedeelte van de tuin zal in een eerste fase wanneer het zoontje van Joris en Kelly nog klein is helemaal in gazon worden aangelegd. In een latere fase kan tegen de muur een plantenborder worden aangelegd.

De hoge tuinmuur aan de rechterzijde wordt gekaleid in het wit, zodanig dat het licht weerkaatst wordt. Om de weerkaatsing te versterken en de tuin groter te laten lijken zijn er drie speigelvlakken geplaatst tegen de muur. Hier kan men kiezen tussen spiegels, melkglas of kunststof.

Info:
Timothy Cools
Maaldreef 39
9320 Nieuwerkerke
http://www.tuinarchitectengroep-eco.be/