Van droom naar tuin - Jochen & Annick

21/10/2011 - 17:37

Jochen en Annick hebben net de bouw van hun woning afgerond en hebben nu zin om de tuin onder handen te nemen. Timothy springt bij het koppel binnen en stelt hen zijn ontwerp voor. Timothy begint in de voortuin met het aanleggen van een oprit in bruinrode klinkers. De voordeur is te bereiken via een pad in dezelfde klinkers. Dit pad wordt omzoomd door een buxusformatie waardoor er links twee kleinere vaste plantenperken ontstaan. Dwars op het pad wordt er een tweede as in dolomiet gecreëerd en op het einde van deze as staat het pronkstuk van de voortuin: een bronzen beeld van een steigerend paard. 's Avonds worden zowel de gevel als het beeld verlicht met enkele kleine spots.

In de achtertuin waren Jochen en Annick al begonnen met de aanleg van hun terras. Aan dit terras legt Timothy twee grote plantenperken aan in een halve cirkel. Het terras wordt overdekt met doorzichtige, zonwerende platen. Van aan het terras vertrekt een pad de tuin in, tot aan een fontein, die opnieuw inspeelt op de paardenpassie van het koppel en bestaat uit een paardenkop die water spuwt.

Verder voorziet Timothy links twee kleinere bomen en rechts over heel de lengte een vaste planten en heesterborder. De fontein zelf wordt ook geflankeerd door twee plantenborders, maar deze zijn veel soberder opgevat en worden opgevuld met enkele buxuxbollen en siergrassen. Op deze manier gaat alle aandacht naar de fontein en zorgt de beplanting enkel voor ondersteuning. Achter de fontein loopt het pad verder tot aan een kleine moestuin en kippenren dat wordt afgescheiden door een kastanjehouten latwerk. Tenslotte zorgt Timothy ook nog voor genoeg gazonruimte zodat het dochtertje van het koppel voldoende speelruimte heeft.

Ontdek meer over Archief