Van droom naar tuin - Ingemar & Evelien

Ingemar en Evelien willen een tuin waarin ze vrienden kunnen uitnodigen voor gezellige feestjes. Daarnaast verzamelt Ingemar oldtimers en wil hij hiervoor een garage achteraan in zijn tuin. Dat wil dus zeggen dat hij met de auto's door de tuin moet kunnen rijden.

Timothy heeft in zijn ontwerp op de diepte van de tuin ingespeeld en creëerde een langgerekte tuinruimte waarin de functies elkaar opvolgen. Grote witte megategels leiden ons naar het eerste gedeelte, de relaxruimte, met een jacuzzi en ligzetels. Deze ruimte bevindt zich op een verhoogd houten terras. Daarna komen we op het eetterras, met buitenkeuken. Deze ruimte van 20m² biedt genoeg mogelijkheden om vrienden uit te nodigen en feestjes te organiseren. Een plantenbak in blauwe hardsteen kleedt het terras aan en maakt het allemaal een stuk gezelliger.

Tenslotte komen we aan de garage. Hier kan Ingemar zijn oldtimers plaatsen. Timothy voorziet een box van 6m op 5,5m, deze kan ook gebruikt worden als tuinberging. De garage is opgetrokken in padouk, een tropische hardhoutsoort die past bij de rest van de tuin. Dwars door de tuin is een brede doorgang in dolomiet voorzien, zodat Ingemar zeer eenvoudig met zijn auto's naar de garage kan rijden.

De tuin wordt aan de rechterzijde afgesloten door een grote houten wand, die met grondspots verlicht wordt. Aan de andere zijde hebben we een betonnen afsluiting. Deze kan bijvoorbeeld mat zwart geschilderd worden. Hierdoor krijgen we een neutrale achtergrond waardoor de beplanting er echt uitspringt. Boven de betonplaten voorziet Timothy geleide bomen (steeneik of geleide lindebomen).