Van droom naar tuin - Ben & Katleen

14/05/2011 - 09:15

Ben en Katleen zijn op zoek naar een moderne tuin die bij hun woning past. Om hun tuin aan te leggen hadden ze een budget van 20.000 euro voorzien.

Timothy ontwierp een voortuin gebaseerd op het idee van de terrasbouw in Azië. Door verschillende lijnen “zigzaggend” door het gazon te trekken verkrijgen we verschillende niveau’s naar boven toe. De lijnen kunnen in zwart gelakt metaal uitgewerkt worden. De kleur zwart is gewaagd in een tuin, maar geeft een perfect contrast met het frisse groene gazon en gaat samen met de kleur van de raamconstructie’s. De twee onderste terrassen worden in gras gezaaid, het bovenste ingeplant met een siergras.

Rekening houdend met het budget zou Timothy voor de gehele voortuin met gewone betonnen tegels werken in antracietkleur en onder de carport kan een fijn siergrind komen. Dit bespaart een stuk in verharding.  Een topmateriaal voor dit ontwerp maar wel een stukje duurder is gekleurde gepolierde beton.

Als we via de carport naar de achtertuin gaan, ligt net om de hoek een ruime terrasruimte. Deze ligt ten opzichte van de achtertuin een beetje verdiept zodanig dat we via een opstap verder de tuin in kunnen.

De achtertuin is een kleine herhaling van de voortuin. Het terrein is opgedeeld in grote rechthoekige gazonvlakken. De buitenruimtes die overblijven worden opgevuld met plantperken. De omzoming van de plantperken gebeurt in hetzelfde materiaal als in de voortuin. De tuin wordt links en rechts afgebakend met een lage haagconstructie, zodanig dat het zicht op het landschap behouden wordt.

Verderop in de tuin ligt een tweede terras in tropisch hardhout. Achter dit terras vinden we het speelterrein van de kinderen. Om de vorm van de rechthoeken te accentueren is er hier met grondverzet gespeeld. Ook voor de kinderen is dit ideaal om op te ravotten of zich achter weg te schuilen. In deze zone is er ook plaats voor een trampoline en schommel.

Ontdek meer over Archief