Van droom naar tuin - Anja

26/10/2011 - 16:04

Anja is zeer creatief als het op het verbouwen van haar woning aankomt, maar wat de tuin betreft zit ze met haar handen in het haar. Ze heeft geen idee hoe ze van de grasvlakte die er nu is, een stijlvolle strakke tuin kan maken. Gelukkig weet onze tuinarchitect Timothy dit wel.

In de voortuin zorgt Timothy voor een spel met buxusblokken die een dertigtal centimeter hoog worden. Tussen de buxussen wordt er gras gezaaid. Op deze manier krijgt de woning wat meer aanzien en het strakke lijnenspel zorgt voor meer diepte in de voortuin.  Ook in de achtertuin zorgt Timothy voor een strakke structuur. Aangezien Anja in een prachtige bosrijke omgeving woont behoudt Timothy het zicht naar achteren. Links in de tuin creëert Timothy een rechthoekige waterpartij, afgewerkt aan de linkerzijde met een tuinmuur die bepleisterd wordt in gebroken wit. De muur wordt afgedekt met een deksteen in blauwe hardsteen. Uit de muur komen drie pijpen in inox van waaruit er water stroomt. De waterpartij is tevens ondiep en dus ideaal voor de hond van Anja om zich in uit te leven. Net naast de vijver komt er een verhoogd terras in megategels. Een deel van het terras zweeft over het water en kan eventueel onderaan verlicht worden met een led-strip.

Op het terras is er ruimte voor een mooie stijlvolle lounge en om het geheel nog wat gezelliger te maken is er een half transparante houten wand voorzien. Achter deze houten wand loopt een pad in witte kiezel tot helemaal achteraan in de tuin. Langs het pad is een plantenborder voorzien met buxus, siergrassen en groenkleurende planten. Aan de andere zijde van de tuin komen, zoals in de voortuin, buxusblokken, dit maal ingeplant met een siergras. In het verlengde van deze siergrassen loopt een heesterborder.

Het achterste gedeelte van de tuin is een stuk rustiger. Een verdiept deel gazon bepaalt hier de sfeer. De omlijning komt in een brede witte traptrede. In het gazon is er plaats voor vijf grote plantbakken, hier kan men een paar kleine bomen of opgesnoeide heesters voorzien. Achteraan wordt de tuin afgesloten met een kastanje houten latwerk.

Ontdek meer over Archief