Tuin in de Kijker - moderne tuin met Japanse touch

24/09/2011 - 09:00

Op het stuk grond waar  Dos en Bertie nu wonen, stonden vroeger enkel bomen, maar omdat Dos verzot is op water groef hij als eerste werk enkele vijvers uit. Toen ze 28 jaar geleden hun huis bouwden, gebeurde dit in functie van die vijvers, omdat ze deze niet kwijt wilden. Om die reden kozen ze voor een paalwoning. Zo hebben ze van overal in de woning een prachtig zicht op de tuin.

De tuin werd zorgvuldig aangelegd, maar na al die jaren ziet hij er al helemaal anders uit. Alle planten die spontaan opduiken, verwelkomt Dos met open armen. Zo kwamen er een pak varens bij, waarvan Dos er niet één zelf gezaaid heeft.  Hij laat de natuur gewoon zijn gang gaan.

Wat Koen niet onopgemerkt blijft, is de Japanse feel die heerst in de tuin. De beplanting doet Japans aan: veel acers, rododendrons, varens, bamboe... De Japanse tuinornamenten versterken dit gevoel.
Het water in de vijvers is opvallend helder. De  natuurlijke filters, een moeras met lavastenen en de constante circulatie, van het water dragen bij tot het zuivere water. Volgens Dos kan je er zo van drinken.

Meer info:
http://www.dos-bertie-winkel.com/
http://www.seafirst.be/

zaterdag om 17.55

Ontdek meer over Archief