Tuin Alain D'Or - Ruth Bervoets

Ruth Bervoets, architecte bij Alain D'Or, gaf Koen een rondleiding in een tuin van haar hand. Haar opdracht: de bestaande tuin verder uitbouwen en verweven in het nieuwe tuingedeelte. Zo wou ze een tijdloze tuin creëren.

In het ontwerp hield Ruth ook rekening met het huis. Dit heeft vanbuiten een klassieke uitstraling, maar vanbinnen oogt het modern. Deze look werd doorgetrokken naar de tuin. De tuin  rondom het huis is klassiek en strak. Hoe verder je van het huis gaat, hoe losser en speelser de tuin wordt.

De eigenaars wilden een tuin met veel variatie . Vandaar de keuze voor een tuin met verschillende tuinkamers. Op die manier kon Ruth veel verschillende planten in de tuin brengen en toch de structuur behouden. Zo is er een eetbare tuin met allerhande kruiden en kweeperen (Cydonia oblonga ‘champion’). In de kamer die volledig rond het zwembad is opgebouwd, vinden we hoge grassen die voor de privacy zorgen en planten in blauwtinten zoals de Veronica gentianoides of gentiaan-ereprijs. De strakke dreef omringd met kamers, eindigt in een losse, speelse weide met fruitbomen en boerenborders.

Ruth sloeg er met verve in om een tijdloze tuin te ontwerpen!

Meer info?
www.alain-dor.be