Trendtuinen 2011

Ook dit jaar willen we onze kijkers de tuintrends van 2011 niet ontzeggen. Hiervoor trok Koen naar De Tuinen van Appeltern in Nederland, waar ze jaarlijks 3 trendtuinen voorstellen. Directeur Ben van Ooijen leidt ons rond in de tuinen ‘gebiologeerd’, ‘stralend’ en ‘oorspronkelijk’.

Bij de ‘gebiologeerde tuin’ focussen we ons op de hobbytuinier die oog heeft voor een gezond leefmilieu. Hij of zij hecht belang duurzame materialen en kiest voor een minimalistische, strakke look. Ook in de plantenkeuze wordt dit doorgetrokken: veel groen, onder andere in de vorm van groene daken en wanden.

De ‘stralende tuin’ is helemaal het ding van mensen die belang hechten aan gezelligheid. Daarnaast is deze tuin ook een ideale ontmoetingsplaats voor hun vrienden en familie. Geel is de hoofdtint, waardoor het lijkt of het altijd zomer is. Er is veel aandacht voor de kinderen, door een zandbak, verrijdbare banken… De borders hebben een nonchalante uitstraling: sierplanten staan naast groenten en kruiden.

Mensen die een voorkeur hebben voor een klassieke en romantische uitstraling, kunnen zich laten inspireren door de ‘oorspronkelijke tuin’. In die tuin gebruikt men traditionele materialen en lokale producten. Door het gebruik van echte boerenbloemen zoals de hortensia  (Hydrangeamacrophylla) en hier en daar een fruitboom, lijkt  het geheel een echte  boerentuin.

Wil je graag ook wat inspiratie op doen? De Tuinen van Appeltern zijn geopend van maart tot eind november.

Meer info?

Tuinen van Appeltern

Walstraat 2a

6629 AD  APPELTERN

www.appeltern.nl